KAMERMUZIEK BREDA: Quirine Viersen en Vincent van Amsterdam

Nieuwe Veste

Lees verder

QUIRINE VIERSEN EN VINCENT VAN AMSTERDAM Quirine Viersen mag zich zonder twijfel wereldwijd scharen onder de beste cellisten van dit moment. Ze speelt als soliste bij alle belangrijke Nederlandse en internationale symfonieorkesten. Samen met de virtuoze accordeonist Vincent van Amsterdam, een groot promotor van de klassieke accordeon, speelt ze op deze avond werken van Bach, Pärt en het bijzondere ‘In Croce’ van Sofia Gubaidulina. Quirine kreeg de eerste lessen van haar vader Yke Viersen, cellist in het Koninklijk Concertgebouworkest. Ze won o.a. prijzen op cello concoursen in Parijs, Helsinki en Moskou en ontving in 1994 de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs. Ook Vincent van Amsterdam is in bijna alle concertzalen van Nederland te gast geweest. Hij rondde zijn master cum laude af aan de Fontys Academie in Tilburg en won verschillende prijzen, waaronder de Dutch Classical Talent Award in 2016. 
UITVOERENDEN Quirine Viersen, cello Vincent van Amsterdam, accordeon
PROGRAMMA J.S. Bach: Sonate in g voor viola da gamba BWV 1029 I. Stravinsky: Suite A. Pärt: Pari / Fratres C. Saint-Saëns: Prière
Voorafgaand aan het concert verzorgt Quirine 17.00-18.00 uur een masterclass cello. Daaraan zullen enkele jonge, talentvolle cellisten deelnemen. De toegang is vrij om deze masterclass bij te wonen.
   

  • Waar: Nieuwe Veste Concertzaal
  • Toegang: tickets
Molenstraat 6, 4811GS Breda