Tentoonstelling Bevroren Emotie

Van Gogh Kerk Etten-Leur

Van 6 oktober t/m 6 november is naast de vaste Van Gogh-tentoonstelling in de Van Gogh Kerk ook een nieuwe wisseltentoonstelling te zien: Bevroren emotie, met werken van beeldend kunstenaar Henk van Dijk en van Mickey Visser. Lees verder

Van 6 oktober t/m 6 november is naast de vaste Van Gogh-tentoonstelling in de Van Gogh Kerk ook een nieuwe wisseltentoonstelling te zien: Bevroren emotie, met werken van beeldend kunstenaar Henk van Dijk en van Mickey Visser.

Mickey Visser
Mickey bekijkt de wereld graag van een afstand. Zij ziet kleine scènes in het leven van de mensen die zij passeert. Het is steevast de emotie van een beeld dat Visser aantrekt.
Voor deze emotie zoekt ze altijd een vertaling in haar werk. Door middel van kleurgebruik, lichtinval, toegevoegde patronen en een scherpe compositie loodst ze de toeschouwer richting de door haar gewenste gevoelswaarde. Op deze manier creëert ze een grote gelaagdheid. Een inhoudelijke toevoeging op wat op het eerste zicht een alledaags beeld kan lijken. Deze toevoeging wordt nog versterkt door de dialoog die de werken onderling voeren. Haar werk manifesteert zich als een raamvertelling waarbij de individuele schilderijen zichzelf een plaats geven.
Soms zet ze beelden in scène en maakt ze gebruik van modellen maar evengoed richt ze zich tot de beeldenstroom van het internet waaronder sociale media. In deze tijd zijn online banden tussen mensen steeds belangrijker en daardoor voor Visser niet te negeren.

Henk van Dijk
Henk ziet mogelijkheden om beelden te creëren overal om hem heen. Of dit nu in zijn directe leefomgeving is, het wereldnieuws, een scène uit een film of een historisch moment, de ideeën dienen zich als vanzelf bij hem aan. Henk vangt het beeld en vormt het om tot zijn eigen unieke kijk op de werkelijkheid. Henks werk is niet gebonden aan een enkel medium. De drager en de werkwijze die hij kiest is afhankelijk van wat elk afzonderlijk beeld nodig heeft. Dat kan een digitaal werk zijn, uitgeprint op diverse dragers zoals aluminium of plexiglas, het kan een videopresentatie zijn, een poster, een tekening of 3D objecten. Naarmate een werk evolueert wordt duidelijk wat de uiteindelijke vorm moet worden. Dit maakt Henk tot een veelzijdige kunstenaar die continue openstaat voor nieuwe input en werkelijkheden.

Markt 4, 4875CE Etten-Leur

Alle data