Koninklijk genieten in de Wilhelminastraat

De Wilhelminastraat is een unieke, centraal gelegen, winkelstraat met een groot aanbod aan winkels. Of je nou opzoek bent naar een outfit, interieur accessoires, beauty-producten, mooie wijnen, heerlijke bonbons of misschien wel een trouwjurk, je vindt het er allemaal! Heb je trek gekregen na al dat shoppen? Dan biedt de Wilhelminastraat ook een beperkt aantal horecagelegenheden. Wij nemen je vandaag mee tijdens een bezoek aan deze koninklijke straat.

We parkeren onze auto aan de Baronielaan. Deze prachtige straat met oude herenhuizen bevindt zich op steenworp afstand van de Wilhelminastraat. We kunnen hier de hele dag gratis parkeren, een fijne bijkomstigheid. 


Wanneer we de Wilhelminastraat in lopen, valt ons oog direct op het prachtige kunstwerk dat midden op het kruispunt staat. We laten ons vertellen dat dit kunstwerk, 'De Koninginnen', is gefinancierd door het Mondriaan Fonds, de gemeente Breda en verschillende ondernemers uit de buurt. De dieren hangen sinds 2016 op bijna tien meter en symboliseren de koninginnen Beatrix en Maxima.

hier worden we blij van

We stuiten op een wel héél leuke winkel; LILA. We komen er trendy kleding en Italiaanse handgemaakte schoenen tegen, maar ook de leukste accessoires voor in huis, hier worden we blij van! Verder is de winkel relatief stoer, maar toch heel puur en licht. De collectie bestaat vooral uit verschillende exclusieve Italiaanse merken.

Krijg jij ook altijd zo'n zin om heel je interieur te vernieuwen wanneer je in een woonwinkel staat? Dan bevindt je je in de Wilhelminastraat op glad ijs. Wij liepen binnen bij RAW Next, een van de woonwinkels die de Wilhelminastraat rijk is. We komen er de mooiste meubelen tegen en de winkel staat vol met de leukste accessoires voor in huis. We kunnen het ons niet voorstellen, maar kun je niet vinden wat je zoekt? Loop dan eens binnen bij Puur Woondesign of Miac interior. Eveneens prachtige winkels, maar uiteraard met een ander aanbod dan RAW Next. 

Na een tijdje zintuigen erop losgelaten te hebben in de twee winkels, is het tijd voor koffie. Aan de overkant van de straat zien we Loff. We zijn benieuwd!

Bij binnenkomst worden we hartelijk ontvangen door een dame in de bediening. Ze vertelt ons kort over het unieke dat er gevoerd wordt. LOFF staat voor vegetarisch, biologisch én lekker eten. Er wordt gekookt met zoveel mogelijk seizoensgebonden groenten, biologisch dynamisch, diervriendelijk en met respect voor het milieu en het klimaat. En natuurlijk liefde en smaak. We drinken heerlijke latte's en bestellen daarbij een taartje en een fruitsalade. We kunnen er weer tegenaan.

Wanneer we weer buiten staan en om ons heen kijken, valt ons oog op de etalage van Santerello. Een winkel waar alles draait om de trouwbeleving.

Santerello telt maar liefst vier verdiepingen met exclusieve Italiaanse topmerken op trouwgebied. Denk hierbij aan Official Demetrios dealer, Orea Sposa, Cosmobella, Carlo Pignatelli en Guglielmo G. 

Of je nou zelf gaat trouwen of binnenkort te gast bent op een bruiloft? Bij Santerello ben je aan het juiste adres.

Ben jij net als ons, ook zo'n liefhebber van beauty producten? De Wilhelminastraat beschikt over een Rituals filiaal en een luxe parfumwinkel; Pour Vous

Laat je gerust adviseren

Bij Pour Vous kun je vragen om een huidanalyse zodat je verzekerd bent van het juiste product voor je huid. Ook voor de lekkerste geuren en mooiste make-up zit je hier helemaal goed. Laat je gerust adviseren door een van de supervriendelijke en gespecialiseerde medewerksters.

Sinds 1974 gevestigd in Breda en uitgegroeid tot de meest toonaangevende wijnhandel van Breda en omgeving is Wijnhuis oktober. Deze speciaalzaak biedt een groot assortiment wijnen uit alle delen van de wereld. Wijnhuis oktober organiseert regelmatig proeverijen die erg leuk en leerzaam zijn om bij te wonen. 

Service staat bij Wijnhuis oktober hoog in het vaandel. Er is altijd de mogelijkheid de wijn van je keuze te proeven of indien een wijn onverhoopt niet voldoet aan je wensen, deze om te ruilen.

Nadat we bij Wijnhuis oktober de nodige wijntjes hebben geproefd en een flesje mee hebben genomen, is het tijd voor diner. We lopen nog even rustig langs de etalages van de winkels waar we niet binnengelopen zijn, maar beloven elkaar hier snel terug te komen om de rest van de winkels te bewonderen.

Een stukje verderop ruiken we de geur van eten. Zodoende belanden we bij Hemels.  Wanneer je door de Hemelse poort lopen word je  vriendelijk ontvangen door het gastvrije personeel. Midden in het restaurant bevindt zich de open keuken. 

We hebben onszelf helemaal in de watten laten leggen bij dit fijne restaurant. Ben je benieuwd naar onze ervaring en de gerechten die we op hebben? Lees dan hier onze blog.

Ons dagje Wilhelminastraat zit er voor nu op. Maar voor de mensen die graag nog meer willen zien van de stad is het handig te weten dat het bruisende centrum en het sfeervolle Ginneken op loopafstand van de Wilhelminastraat liggen. Ideaal. Wij hebben vandaag in ieder geval vorstelijk genoten en zullen hier snel weer te vinden zijn!

Benieuwd naar welke winkels je nog meer kunt vinden in deze prachtige straat? Klik dan hier en scroll naar beneden.