Frequently Asked Questions

Hoe schrijf je je in bij de gemeente Breda? 
Als je je inschrijft in Breda weet je zeker dat je alle belangrijke post in Breda ontvangt. Je kunt dit online doen www.breda.nl/verhuizen

Hoe vind ik een kamer in Breda?
De meest effectieve manier om een kamer te vinden in Breda is om berichten op Facebook groepen goed in de gaten te houden. Enkele Facebook groepen zijn:

Find a room(mate) or house in Breda - Kamer(s) in Breda
Zoekt kamer in Breda Community
Kamers, studio's en appartementen in Breda

Daarnaast zijn er ook enkele sites waar je studentenkamers kunt vinden: 

www.klikvoorkamers.nl
www.kamernet.nl

Naast particuliere studentenkamers zijn er ook een aantal studentencomplexen in Breda, deze zitten over het algemeen al helemaal vol en het is lastig daar snel een kamer/ studio te krijgen. Maar je kunt je altijd inschrijven voor de wachtlijst. Enkele studentencomplexen in Breda zijn: 

T63
Xior
Study Studio Park

Ook kun je je aansluiten bij een studie- of studentenvereniging. Zo leer je veel mensen kennen die je aan connecties voor een kamer kunnen helpen. Een overzicht van alle verenigingen vind je hier!

Wat is huurtoeslag en wanneer kom je ervoor in aanmerking?
Huurtoeslag is een tegemoetkoming voor de huur van je onderdak. Benieuwd of ook jij in aanmerking komt voor huurtoeslag? Check het hier!

Hoe regel je alle zorg gerelateerde zaken in je nieuwe studentenstad?
Wanneer je in Breda komt wonen is het handig om hier ook gelijk een huisarts te nemen. Wanneer je met spoed geholpen moet worden en je staat nog bij je ouders ingeschreven, kan het hoge kosten met zich meebrengen om je dan toch in Breda te laten behandelen. Ook is de stap om dan ter controle langs te gaan een stuk groter wanneer je nog bij je ouders ingeschreven staat. Via www.zorgkaartnederland.nl vind je een duidelijk overzicht van alle zorgaanbieders in Breda. Dus ook wanneer je een tandarts, fysiotherapeut, psycholoog etc. wilt zoeken, kun je die daar makkelijk vinden.

Waar kan je leuke bijbaantjes vinden in Breda?
Er zijn verschillende leuke bijbaantjes te vinden in Breda. Via onderstaande sites kun je veel vacatures vinden:

www.studentjob.nl
www.indeed.nl
www.nationalevacaturebank.nl

Als je op zoek bent naar een horeca baantje, kun je terecht bij een van deze horeca-uitzendbureaus:

JMW Horeca Uitzendbureau
A La Carte
Barkeepers
Chiefz

Daarnaast zijn er binnen ons platform ook verschillende vacatures te vinden, al het aanbod op het gebied van Stappen vind je hier en al het aanbod op het gebied van Shoppen vind je hier

Wil jij echt impact maken en jezelf ontwikkelen?
Neem dan een kijkje op www.ikwilfiks.nl!

Waar kun je gaan sporten in Breda?
Op het gebied van sport is er voor ieder wat wils terug te vinden in Breda. Op de site www.sportpleinbreda.nl kun je het gehele sportaanbod van Breda overzichtelijk terugvinden. Daarnaast kun je bij BRESS Bredase Studentensport heel veel verschillende sporten doen, zowel in teamverband als individueel. Een lidmaatschap kost voor studenten maar €8,33 per maand. Je kunt je inschrijven via www.bress.nl

Waar kun je een fiets kopen?
Er zijn verschillende mogelijkheden om een fiets te kopen in Breda. Via Swapfiets ben je verzekerd van service en een werkende fiets. Voor studenten kost dit €13,50 per maand. Als je liever een tweedehands fiets wilt kun je terecht bij een van de fietsenwinkels in Breda. Ook zijn er een aantal winkels die zich speciaal richten op tweedehandsfietsen:

Fiets van Bas (Stek Breda)

De Klein Fietsen

Cycling Breda Peter van den Broek

Een overzicht van de gewone fietsenwinkels die ook tweedehands kunnen verkopen vind je hier. Verder kun je natuurlijk denken aan marktplaats of facebook marketplace.

Waar mag je je fiets parkeren?
Je kunt op meerdere plekken in de stad je fiets gratis parkeren, een overzicht van de fietsenstallingen vind je hier! Let erop dat je je fiets in de rekken zet die daar voor bedoeld zijn. Vooral bij het station wordt daar veel op gecontroleerd. Wanneer je je fiets niet correct hebt geparkeerd en je kunt hem vervolgens niet meer terugvinden, staat hij waarschijnlijk bij het fietsdepot. Op de site www.breda.nl/fietsdepot zijn alle fietsen die ingenomen zijn terug te vinden. Mocht dit het geval zijn kun je hem ophalen bij het fietsdepot. Deze bevindt zich achter het station op Liniestraat 25. Het ophalen van je fiets kost €25.

Autorijles in Breda?
Wanneer je in Breda wilt gaan lessen voor je auto kun je hier alle rijscholen van Breda vinden en met elkaar vergelijken.