Huisarts en eerste hulp

Ben je net naar of binnen Breda verhuisd? Dan is het belangrijk om op zoek te gaan naar een huisarts in de buurt. De huisarts is je eerste aanspreekpunt wanneer je een lichamelijke of geestelijke klacht hebt. De huisarts kan met jou in gesprek gaan over je zorgvraag, je behandelen of je doorverwijzen naar andere zorgaanbieders.

Je mag zelf een huisarts kiezen. Hier vind je een overzicht van huisartsen in Breda. Het kan helpen om vooraf met je zorgverzekeraar in gesprek te gaan. Deze kan aangeven met welke huisartsen in Breda een contract is gesloten. Ook ZorgkaartNederland kan helpen om een keuze te maken. Hier delen anderen hun ervaring met de zorg. Op de website van de huisartsenpraktijk vind je meestal informatie over hoe je je moet inschrijven en anders kun je altijd bellen of mailen met de praktijk.

Wees voorzichtig met het zoeken naar informatie over gezondheid en ziekte op internet. Niet alle informatie is betrouwbaar. Thuisdok is een handige website om in te schatten wat je mankeert en of wordt aangeraden een arts te bezoeken. Thuisarts (GPinfo voor internationale studenten) kan goed helpen als je: gezond wil blijven; wil weten wat je zelf aan klachten kan doen; wil weten hoe je met klachten om kan gaan; wil weten wie je kan helpen; wil weten of je naar de (huis)arts moet gaan; je wil voorbereiden op een gesprek met de (huis)arts; de uitleg en adviezen van je (huis)arts nog eens na wil lezen.

Wil je contact met de huisarts buiten praktijkuren of in geval van een spoedgeval? Dan is het beter om direct de huisartsenpost te bellen. Als elke seconde telt, dan bel je naar het alarmnummer 112.