Zorgverzekering

Een zorgverzekering is een verzekering tegen ziektekosten. Hierbij kun je denken aan kosten voor een bezoek aan de huisarts of het ziekenhuis, maar ook aan kosten voor medicijnen.

Een basisverzekering is verplicht voor wie in Nederland woont of werkt. Hierdoor ben je verzekerd voor zorg uit het basispakket. De overheid stelt vast wat er in het basispakket van de zorgverzekering zit. Naast de basisverzekering kun je ook een aanvullende verzekering afsluiten. Door deze af te sluiten kun je kiezen welke medische kosten je wel vergoed wilt hebben die de basisverzekering niet vergoedt. Ga hier na welke zorgverzekering het beste bij jou past. Ook de Zorgverzekeringslijn kan je adviseren en je helpen om een zorgverzekering af te sluiten. Wil je je verzekering wijzigen of overstappen naar een andere verzekering? Houd er dan rekening mee dat dit alleen kan in de laatste zes weken van het jaar.

Ga je in Breda studeren en kom je uit het buitenland?
Het is belangrijk om voor aankomst je zorgverzekering te regelen. Waarschijnlijk ben je al verzekerd. Het is belangrijk om na te gaan of jouw verzekering ook de ziektekosten in Nederland vergoedt en welke kosten worden vergoed. Soms moet je een verzekering in Nederland afsluiten, ook al denk je verzekerd te zijn. Hoe je je moet verzekeren hangt af van waar je vandaan komt en wat je naast je studie doet. Je bent bijvoorbeeld verplicht om een Nederlandse zorgverzekering af te sluiten als je naast je studie ook een (bij)baan hebt. Controleer hier of je goed verzekerd bent. Heb je hulp nodig? Neem dan contact op met de Zorgverzekeringslijn.