Inschrijven gemeente

Verhuis je naar of binnen Breda? Welkom in onze gemeente!
Het is belangrijk om je
online in te schrijven bij de gemeente Breda. Je kan de verhuizing vanaf vier weken voor de verhuizing tot 5 dagen erna doorgeven. Let op: je kan een boete krijgen als je je niet op tijd inschrijft!

Handig om te weten: de gemeente geeft de verhuizing door aan je zorgverzekeraar, de belastingdienst en DUO. Dat betekent dat je daar geen adreswijziging hoeft door te geven. Dat moet je nog wel even doen bij bijvoorbeeld de huisarts, bank, onderwijsinstelling en sportclub.

Vergeet niet om je in te schrijven bij een huisarts en tandarts in Breda. Lees hier meer over inschrijven bij zorgaanbieders. Het is voor iedereen verplicht om een zorgverzekering af te sluiten.

Verhuis je vanuit het buitenland of verblijf je het komende halfjaar tenminste 4 maanden in Breda?
Binnen vijf dagen na aankomst moet je je persoonlijk laten inschrijven bij de gemeente. Maak hier een afspraak om je bij het stadskantoor te laten inschrijven.

Vergeet niet om je aan het einde van de studieperiode ook te laten uitschrijven. Je kan een afspraak maken voor uitschrijving.

Studentenvereniging I*ESN voor internationale studenten verrijkt je studietijd in Nederland. Zij kunnen je helpen als je vragen hebt, maar ze organiseren ook allerlei activiteiten.

Platform Breda Internationals ondersteunt de internationale community van Breda en wil ervoor zorgen dat internationals zich in Breda welkom en thuis voelen. Leer alles over studeren en wonen in Breda op de Website.