Burning Down The House in MEZZ

Mezz Breda

Lees verder

Op 7 oktober is MEZZ het speelveld voor de liefhebber van garagerock, indie, postpunk en elektronische sounds. De plek waar nieuwe muziek, lukrake gekkigheid en een bom aan creativiteit samenkomen. Voor een avond is MEZZ dé plek waar alles kan en mag.

Van keiharde muziek naar een absurd feestje! Waar we vorig jaar van de lokale helden in Iguana Death Cult naar een keiharde rave van Druiprek doorgingen naar de vibratorrace, hebben we weer een gevarieerde top line-up samengesteld.

Line-up:

◾️ Tramhaus
◾️ Vieze Meisje
◾️ Bumble B. Boy
◾️ marcel
◾️ Abdomen

Tramhaus
Geboren uit covid-lockdowns en een ontembare creatieve drift is Tramhaus het muzikale project van een groep vrienden met een voorliefde voor alles wat met (post)punk te maken heeft. Ze floreren in het onbekende en zoeken graag de grenzen van het gebruikelijke op. Met een overweldigende live-energie dopen ze de zaal om tot zwetende mensenmassa die meegezogen wordt in een hypnose van post-punk muziek geïnspireerd door bands als Viagra Boys en Pissed Jeans. De feilloze dansbewegingen van frontman Lukas Jansen in combinatie met de snijdende gitaren en de voortstuwende drums geven het optreden een haast krankzinnig tintje. De band wordt inmiddels breed gewaardeerd voor hun levendige en onvoorspelbare liveshows en is komende tijd in vrijwel heel Europa te bewonderen.

Vieze Meisje
De zingende, optredende en allesomvattende tweede zelf van de gewone sterveling Maya Mertens. Ze schrijft eigenzinnige poëzie die tegelijk hartverwarmend eerlijk, hilarisch grappig en soms brutaal elegant is.

Vieze Meisje heeft een fangirl/fanboy-samenwerking met haar producerende brother-from-another-mother Azertyklavierwerkte, die acrobatische beats, loops en geluiden combineert voor een gedeconstrueerd dansfestijn dat eindigt in complete sonorische chaos.

Als je Vieze Meisje eenmaal hebt gehoord en/of gezien, ben je voor altijd onderdeel van de Vieze Cirkel van het leven.

Bumble B. Boy
Een mislukte kinderfeest entertainer, die hoop groot te worden in de Nederlandse muziek met zijn kenmerkende mix van energieke solo-live-optredens en rare punk. Verwacht niets en alles van Bumble B Boy terwijl hij op het podium stuiptrekt op ritmische punkbeats en grillige popmelodieën. Ouders, laat het uw kinderen zien! Kinderen, vertel het aan je ouders!

marcel
Een carnavaleske geest die graag veel lawaai maakt door teder over de wangen van mensen te wrijven. Als een kreupele kat met cimbalen aan zijn staart. Ondraaglijk maar vreemd sympathiek. Hun muziek heeft evenveel te danken aan Jonathan Richman als aan Steven Gerrard, naar de verwrongen gitaren van Sonic Youth dan naar de Duitse expressionistische schilderkunst, tot de dwaze cartoons van hun adolescentie tot pre-socratische filosofie.

Abdomen
Genres zijn niet belangrijk, oordoppen wel. De drie eigenzinnige Friezen gaan van punk, garage en grunge, maar noem het vooral zoals je wilt. De liveshows zijn energie, buitensporig, theatraal, chaotisch en ondefinieerbaar, maar vooral heel hard en puur.

Abdomen bouwde al veel live ervaring op door support te doen voor bands als Ex-Cult en Bad Breeding, speelden tijdens de Popronde en Eurosonic, deden shows in de UK en Noorwegen. Het debuutalbum ‘Emetophobia’ werd uitgebracht door Geertruida in september 2018 en is opgenomen in Leeds door producer Matt Peel (Pulled Apart By Horses, Autobahn, Eagulls, Bad Breeding).

Keizerstraat 101 , 4811HL Breda