Candybar planet & Komatsu in MEZZ

Mezz Breda

Avondvullende stoner rock experience. Lees verder

Fan van Stoner Rock? Kom dan naar deze double bill met Candybar Planet & Komatsu!

Candybar Planet werd in 1994 opgericht in Eindhoven en was een van de grondleggers van de Eindhoven Rockcity scene, samen met met 35007 en niet veel later ook 7Zuma7, Peter Pan Speedrock en The Spades. Met hun nietsontziende grooves en catchy zanglijnen had de band jarenlang groot succes op de Nederlandse podia. In 2002 legde de band, tot verdriet van vele fans, het bijltje erbij neer. Gelukkig kruipt het bloed waar het niet gaan kan want oprichters Murphy van Oijen op gitaar en zanger-gitarist Richard ‘Luke’ Plukker maken in 2011 een doorstart, samen met Koen Rijnbeek op de drums. Candybar Planet gaf dit jaar ook een reünie-optreden. Sinds Paaspop 2012 treedt Candybar weer regelmatig op. In 2013 verscheen het album Timelapse. Het debuutalbum 32 Bitch werd ook opnieuw uitgebracht.

Komatsu bestaat uit vier super massive mothersludgers uit Eindhoven rockcity! Met hun mix van sludge, stoner rock en metal hebben ze opgetreden met grote namen als Nick Oliveri, Red Fang en Corrosion of Conformity. De leden van Komatsu speelden al in verschillende bands voordat ze in 2010 samen de Band Komatsu vormden. Deze mix van muziekgenres is nog steeds terug te horen in hun muziek.

In 2011 hebben ze hun eerste EP uitgebracht. Waarna ze zich vooral hebben gefocust op het schrijven van nieuwe nummers en live optredens. In 2013 is hun eerste album “Manu Armata” dan echt een feit. In de internationale pers worden ze vergeleken met bands als Queens of the Stone Age, Mastodon en Karma to Burn.
In 2016 hebben ze hun tweede album uitgebracht en in 2018 zag hun nieuwste album het levenslicht: A New Horizon.

De afgelopen jaren hebben ze in het voorprogramma van verschillende grote internationale bands gestaan, denk hierbij aan Karma to Burn, Truckfighters en The Sword!

Keizerstraat 101 , 4811HL Breda