Vogels speuren en spotten in de kerk

De Grote Kerk Breda

In de tentoonstelling Vrije Vogels vind je vogels in alle soorten en maten. Met de speurtocht, die speciaal voor de tentoonstelling is ontwikkeld, ga je kijken naar foto’s met vogels, maar ook zoeken naar de vogels die altijd in de Grote Kerk Breda aanwezig zijn. Lees verder

Wist je al dat er dit najaar heel veel vogels zijn die zich verstoppen in de Grote Kerk Breda?

In de tentoonstelling Vrije Vogels vind je vogels in alle soorten en maten. Met de speurtocht, die speciaal voor de tentoonstelling is ontwikkeld, ga je kijken naar foto’s met vogels, maar ook zoeken naar de vogels die altijd in de Grote Kerk Breda aanwezig zijn. Voor iedereen van 0 tot 99!

De speurtocht is voor € 2,- per stuk verkrijgbaar aan de balie, waar je ook een verrekijker kunt lenen om alle vogels nog beter te spotten.

Extra activiteiten
Tijdens Vrije Vogels is er nog veel meer te doen. Breid jouw bezoek aan de tentoonstelling uit met een wandeling en ontdek een aantal van de opmerkelijkste vogels in en om het centrum van Breda. Geniet van het toepasselijke filmprogramma dat we organiseren i.s.m. Filmhuis Breda of kom naar een van de inlooprondleidingen op zaterdagmiddag of orgelconcerten op zondagochtend.

Fototentoonstelling Vrije Vogels
Atelier EXB, BredaPhoto en de Grote Kerk Breda bundelen hun krachten en brengen van 16 september t/m 3 december 14 internationale topfotografen die hun eigen visie op vogels geven samen in fototentoonstelling Vrije Vogels. Vrije Vogels is als een volière van de wereld, van bekende stadsvogels tot de vogels in verre landen. De verschillende perspectieven van de fotografen nodigden de bezoeker uit om de vogels te bewonderen in hun leefomgeving. De foto’s tonen de verscheidenheid aan werelden waarin vogels leven en roepen tegelijkertijd vragen op over bedreigingen voor hun leefomgeving, waarvan klimaatverandering de meest alarmerende is. Dat de tentoonstelling plaatsvindt in de Grote Kerk Breda geeft de tentoonstelling een extra dimensie; van oudsher worden vogels en hun vleugels gezien als symbool van verbinding tussen de mens en het hogere. Ook in de Grote Kerk Breda vinden we een verscheidenheid aan vogels en hun symbolische betekenissen terug.

Kerkplein 2, 4801 BA Breda