Awash & Juneville in MEZZ

Mezz Breda

Unieke double-bill vol gitaarpop van eigen bodem! Lees verder

Awash
De Brabantse band Awash maakt melodische gitaarpop met een snufje indie en accenten van piano en fretloze bas. Boeiend in zowel het klein als groot, lyrisch, breekbaar, vol overgave en met vergelijkingen naar R.E.M., Editors en Racoon.

Hun gedrevenheid heeft Awash op steeds mooiere plekken gebracht. Verschillende festivals nationaal en internationaal, een tour door Engeland, radio optredens en het voorprogramma zijn van James Walsh (van Starsailor). Om maar een paar voorbeelden te noemen van de meer dan 300 optredens die ze inmiddels gedaan hebben.

Toch is er iets veranderd. Door eindelijk een kant van zichzelf te openbaren die te lang verborgen is gebleven, voelt het nieuwe album 'To where the river starts' aan als een debuut. Voor een aantal nummers op dit album is samengewerkt met de Amerikaanse producer Warren Huart (Aerosmith, the Fray, Ramones).

"Met de geweldige stem van Geert van der Burg die overtuigend doet denken aan bijvoorbeeld een Eddie Vedder (Pearl Jam) en aangevuld met nog een viertal zeer getalenteerde muzikanten" (3voor 12 ZH).


Juneville
In 2015 werd Juneville opgericht door zanger Pieter Nabbe, een geboren en getogen Bredanaar. Het debuutalbum ‘In The Garden’, een melancholieke, introspectieve verzameling songs, werd gelijk goed ontvangen. Een jaar later werd de band door 3voor12 Gelderland genomineerd voor beste nieuwkomer en beste live act.

Het afgelopen jaar heeft Juneville gewerkt aan nieuwe muziek. De kostbaarheid van tijd, dat is de rode draad op het nieuwe album van Juneville. Gitarist Bart Spierings en zanger/tekstschrijver Pieter Nabbe werkten aan hun nieuwe verzameling songs en gaven het de titel ‘All of Us’.

Bij het opnemen van het album kregen ze hulp van meestergitarist BJ Baartmans en zangeres Marieke Bakker. Met de engelachtige stem van Marieke hebben de liedjes een verrassende emotionele lading gekregen. Het resultaat is een echte Juneville plaat: melodieus en melancholisch.

Keizerstraat 101 , 4811HL Breda