De Nieuwe Vincent

De Nobelaer | Cultuurhuis

Tot 7 mei kunnen jonge tekentalenten tussen de 10 en 14 jaar hun allerbeste tekeningen opsturen om mee te dingen naar een plek bij talententraject De Nieuwe Vincent. Dit talententraject biedt ruimte aan jongeren met een passie voor tekenen, die ook nieuwe… Lees verder

Tot 7 mei kunnen jonge tekentalenten tussen de 10 en 14 jaar hun allerbeste tekeningen opsturen om mee te dingen naar een plek bij talententraject De Nieuwe Vincent. Dit talententraject biedt ruimte aan jongeren met een passie voor tekenen, die ook nieuwe technieken willen leren. De Nieuwe Vincent 2024 start naast Zundert, Tilburg en Nuenen dit jaar ook in Etten-Leur. Cultuurhuis De Nobelaer sluit aan als vierde locatie waar 15 jongeren kunnen deelnemen aan dit talententraject. Inschrijven kan tot 7 mei 2024, deelname is gratis.

De jongeren die worden geselecteerd om mee te doen, volgen een half jaar een afwisselend en inspirerend programma met tekenlessen, masterclasses en excursies. Daarmee kunnen ze hun talent verder ontwikkelen, een eigen signatuur ontdekken en bouwen aan een portfolio. Ze worden begeleid door docenten en autonoom kunstenaars. Elke locatie geeft binnen de kaders van de kwaliteit van het traject een eigen invulling aan het programma. In december is er een eindexpositie van een selectie van het werk. De tekenaar die dan het meeste opvalt qua originaliteit, kwaliteit en groei mag zich De Nieuwe Vincent 2024 noemen.

Planning workshops De Nieuwe Vincent

Zondag 2, 9, 16 en 30 juniZondag 1, 8 en 29 septemberZondag 6 en 13 oktoberZondag 3, 10 en 24 november

Meer informatie & inschrijven

Van Gogh als inspiratiebronGrote inspiratiebron voor het talententraject is Vincent van Gogh, die als 13-jarige jongen tekenlessen volgde in Tilburg; de plek waar Vincents Tekenlokaal is gevestigd, initiatiefnemer van dit project. Deze organisatie zag dat er voor sport, dans en muziek tal van mogelijkheden waren op het gebied van talentontwikkeling; voor tekenen was dat nog niet zo. Inmiddels is het talententraject uitgerold in Tilburg, Zundert, Nuenen en Etten-Leur. Dit is mede mogelijk gemaakt dankzij subsidie van de provincie Noord-Brabant die het belang inzag van deze manier van talentontwikkeling.

Parklaan 2, 4873 ER Etten-Leur