Van Oers Marathon Brabant: hardlopen, wandelen én fietsen

Elke laatste zondag in oktober zorgen we in Etten-Leur voor een groot hardloopfeest. Dat wil je toch niet missen? Lees verder

Op zaterdag 28 en zondag 29 oktober staat Etten-Leur weer geheel in het teken van de Van Oers Marathon Brabant. 

Op zaterdag zijn er drie wandeltochten en, als nieuw onderdeel, een fietstocht. Ook is er op zaterdag een rollatorloop toegevoegd aan het programma.

Op zondag is het centrum en buitengebied van Etten-Leur het domein van tussen de 2.500 en 3.000 duizend deelnemers.
Net als vorig jaar is er op de startlocatie een gezamenlijke warming-up, deze keer verzorgd door Jill Holterman (deelnemer aan de Olympische marathon volgend jaar in Parijs). En omdat de organisatie bewegen voor iedereen belangrijk vindt, is er een 2,5 kilometer toegevoegd voor jongeren van 12 t/m 16 jaar.

Kijk hier in onze fotoblog voor een aantal van onze favoriete foto's uit 2022.
(Bijdragen van Collin Hermans, Rob van Efferen, Mirjam Verbeek, Patricia Kilsdonk, Nienke Hollander en Hans-Peter Nouwen)

ZATERDAG 28 OKTOBER
Geniet wandelend of fietsend van het buitengebied
Stichting Marathon Brabant organiseert op zaterdag 28 oktober in samenwerking met Van der Veeken Fietsspecialist een gezellige wandel- en fietstocht. Wandelaars hebben keuze uit drie afstanden: 8km, 16km en 30km. Fietsers kunnen een heerlijke tocht van 42,5 kilometer afleggen. Zowel de wandeltochten als de fietstocht gaat door het noordelijke buitengebied van Etten-Leur. Onderweg is er een pauze bij de Turfvaart. Start en finish zijn bij Het Witte Paard, Oude Bredaseweg 15, Etten-Leur. Inschrijven kan tot en met de dag zelf via https://www.marathonbrabant.nl/inschrijven. Hier vind je alle verdere informatie.
Het Van der Veeken Wandelen/Fietsen vindt plaats op zaterdag 28 oktober. Start tussen 08:00/09:00 en 11:00 uur.
Rollatorloop op zaterdag
Kijk hier voor meer informatie.

ZONDAG 29 OKTOBER
Het leukste en gezelligste hardloopevenement van het najaar
Op zondag 29 oktober neemt de Van Oers Marathon Brabant voor alweer de 39e keer de straten van Etten-Leur over. Met voor elke hardloper een geschikte afstand: de Goodmorning 5 kilometer, Thetford 10 kilometer, IBIZZ halve marathon of Van Oers hele marathon. En wie met collega’s samen wil hardlopen én tegelijkertijd zichtbaar wil zijn als bedrijf, doet mee aan de ‘Snelste bedrijf van West-Brabant’ competitie (ook open voor bedrijven buiten de regio!). Bovendien kunnen de Snelste accountant van Nederland- winnaars van 2022 hun titel op de halve en hele marathon verdedigen. Ben jij een hardlopende accountant? Zorg dan dat je ‘lid van NBA’ aanvinkt op het inschrijfformulier.

Aanvulling op programma voor jongeren: 2,5 k
De organisatie heeft dit jaar extra aandacht voor de jeugd. Nieuw in het programma is de 2,5 kilometer speciaal voor 12- tot en met 16-jarigen. Op deze afstand kunnen ook zij op een verantwoorde manier de strijd met elkaar aangaan en ervaren hoe leuk het is om samen hard te lopen. Voor kinderen onder de 12 jaar is er de Thetford Familieloop, waarbij papa, mama, opa, oma, oom, tante en andere volwassenen lekker mee mogen lopen.

Aan de Van Oers Marathon Brabant zijn ook Framerunners van harte welkom. Voormalig marathonloper Michel Butter verzorgt zondag 29 oktober opnieuw een gezellige warming-up.

Aanvulling op programma voor ouderen: rollatorloop.
Toen iemand die in 1983 aan de allereerste marathon in Etten-Leur mee heeft gedaan, het jammer vond dat er niets voor ouderen was, wist de organisatie het al: er komt een rollatorloop! En wel op zaterdag 28 oktober om 15.00 uur. De details zijn ze nog aan het uitwerken, maar ze kunnen al wel melden dat inschrijving gratis is. Geef dat gerust alvast door aan je moeder, vader, oma, opa, de oudere(n) waar je voor zorgt of welke oudere dan ook dit leuk gaat vinden. Later meer info!

Starttijden zondag
10 kilometer 10:30 uur
Hele marathon 10:45 uur
5 kilometer 12:00 uur
Halve marathon 12:45 uur
2,5 kilometer (12 t/m 16 jaar) 12:55 uur
Familieloop (verzamelen bij Moeierboom): 16:00 uur
(aanvang gezamenlijke warming up 15:45 uur)

INSCHRIJVEN

Inschrijven
Kom jij zondag 29 oktober hardlopen in Etten-Leur? Inschrijven kan tot 30 minuten voor de start van elke afstand via de website https://www.marathonbrabant.nl/inschrijven.
Hier vind je ook meer informatie over de afstanden, parcoursen en starttijden.

Vanwege de te verwachten drukte bij de Van Oers Marathon Brabant en de koopzondag in het Winkelcentrum, adviseren wij je om met de trein of met de bus te komen. Vanaf het NS-station is het 5 minuten lopen naar het centrum van Etten-Leur. Er is tevens een busstation bij het NS-station en aan de oostzijde van het Winkelhart Etten-Leur (Valpoort). 

Doe jij ook mee in Etten-Leur?

2022 was 1 groot feest. Er zijn  honderden foto's gemaakt door fotografen Collin Hermans, Rob van Efferen, Mirjam Verbeek, Patricia Kilsdonk, Nienke Hollander en Hans-Peter Nouwen. 
Je vindt ze hier allemaal in meerdere albums per afstand.

Alle data