Braziliaans Jiu Jitsu

Braziliaans Jiu-Jitsu (BJJ) is een sport die zich specialiseert in het grondgevecht. Veel technieken in de BJJ zijn gericht op het naar de grond halen en controleren van een tegenstander. Daarnaast is er ook nog een deel wat zich richt op de verwurgingen, klemmen en gewrichtsoverstrekkingen. Vanwege deze slimme en technische bewegingen is BJJ ook uiterst geschikt voor vrouwen. Een kleiner en/of fysiek zwakker iemand kan zich door middel van BJJ makkelijk verdedigen tegen een grotere/sterkere tegenstander Lees verder

Braziliaans Jiu-Jitsu (BJJ) is een sport die zich specialiseert in het grondgevecht. Veel technieken in de BJJ zijn gericht op het naar de grond halen en controleren van een tegenstander. Daarnaast is er ook nog een deel wat zich richt op de verwurgingen, klemmen en gewrichtsoverstrekkingen. Vanwege deze slimme en technische bewegingen is BJJ ook uiterst geschikt voor vrouwen. Een kleiner en/of fysiek zwakker iemand kan zich door middel van BJJ makkelijk verdedigen tegen een grotere/sterkere tegenstander.

Victor Diniz, De trainer bij Back2theGym is 37 jaar en komt uit Goiânia (Brazilië). Sinds maart 2016 woont hij in Nederland en sinds juni 2016 verzorgt hij de Braziliaans Jiu Jitsu lessen. In 1999 is hij in Brazilië begonnen met Braziliaans Jiu Jitsu bij team Fernando Boi. In 2016 heeft Victor uit handen van Fernando Boi zijn black belt 1st degree mogen ontvangen. Hij heeft in Brazilië en Europa veel wedstrijdervaring opgedaan in zowel Gi als no Gi (met pak en zonder pak). Victor deelt zijn kennis en ervaring op het gebied van Braziliaans Jiu Jitsu graag met anderen.

  • Actief & sportief