Bruce TMC & P. Winkel BRUCE

Veilingkade 12, Breda

Haveneiland is sinds 2014 dé vrijplaats van Breda. Verschillende creatieve bedrijven en initiatieven werken hier aan ontwikkelingen op het gebied van ondernemerschap, duurzaamheid, vrijetijdsbesteding, sport en cultuur. Lees verder

VAN INDUSTRIETERREIN NAAR CREATIEVE BROEDPLAATS
Haveneiland is sinds 2014 dé vrijplaats van Breda. Verschillende creatieve bedrijven en initiatieven werken hier aan ontwikkelingen op het gebied van ondernemerschap, duurzaamheid, vrijetijdsbesteding, sport en cultuur. Het voormalige industrieterrein oogt niet voor iedereen even toegankelijk, dus werden we door de gebruikers van het terrein gevraagd om een opvallende bewegwijzering te (laten) ontwerpen. We kwamen er echter snel achter dat het terrein meer heeft aan een eigen identiteit, die ervoor zorgt dat de losse initiatieven meer eenheid uitstralen, het terrein toegankelijker voelt, en de sfeer tijdens evenementen net dat beetje beter maakt.

VORMEN UIT DE OMGEVING 
Kunstenaars Bruce TMC en P.winkel lieten zich inspireren door de verschillende vormen die ze vonden op het terrein en hieruit ontwikkelden ze een visuele identiteit die toepasbaar is op de vele objecten en vormen op het terrein. Het ontwerp zorgt voor een meer open uitstraling, betere zichtbaarheid en betere duiding van het terrein.

Veilingkade 12, Breda