Liefdesbrug Haven Breda (slotjesbrug)

Spanjaardsgat, Breda

In de periode van 2004 tot 2008 werd de nieuwe Haven in Breda aangelegd. Het water kwam daarmee weer terug in de binnenstad. Via de Hoge Brug, ontworpen door Eloi Koreman, kan men langs de oude visafslag richting de Havermarkt en de Grote Markt naar de… Lees verder

In de periode van 2004 tot 2008 werd de nieuwe Haven in Breda aangelegd. Het water kwam daarmee weer terug in de binnenstad.

Via de Hoge Brug, ontworpen door Eloi Koreman, kan men langs de oude visafslag richting de Havermarkt en de Grote Markt naar de autovrije binnenstad.

Deze brug staat nu bekend als de "liefdesbrug" van Breda. Begin 2013 gingen mensen er spontaan slotjes aan hangen, daardoor werd direct de link gelegd met de bekende brug "Pont des Arts" in Parijs.

Aanvankelijk werden de slotjes door de gemeente verwijderd, maar na veel opstand en zelfs landelijke media aandacht werd besloten dat de slotjes mogen blijven hangen.

Hoe werkt het?
Geliefden schrijven/graferen hun initialen op een slotje en bevestigen het slot aan de brug. De sleutel wordt vervolgens in het water gegooid, waarmee de eeuwige liefde wordt bevestigd.

Spanjaardsgat, Breda