5 Gerechten waar je als student eenvoudig van kan genieten

Het studentenleven is vaak behoorlijk druk en hectisch, waardoor het soms lastig en tijdrovend kan zijn om gezonde en voedzame maaltijden te bereiden. Gelukkig zijn er genoeg eenvoudige gerechten die snel en gemakkelijk te maken zijn, zodat je als student toch kunt genieten van lekker, maar ook gezond eten. In dit artikel delen we 5 gerechten waar je als student eenvoudig van kunt genieten.


1. Pasta met Pesto en Cherrytomaatjes
Dit is toch echt een ware klassieker onder studenten: pasta met pesto en cherrytomaatjes. Dit gerecht is niet alleen super makkelijk te maken, maar ook nog eens ontzettend lekker. Kook simpelweg de pasta uit de winkel volgens de verpakking, voeg wat pesto toe en roer dit goed door. Snijd de cherrytomaatjes met een simpele beweging doormidden en voeg deze toe aan de pasta. Voeg eventueel nog wat geraspte kaas toe voor wat extra smaak. Een heerlijke maaltijd die binnen no-time op tafel staat!

2. Quesadilla met Groenten en Kaas
Ook een quesadilla is een snelle en eenvoudige maaltijd, maar dit gerecht kun je helemaal naar je eigen smaak aanpassen. Beleg een tortilla met groenten die je zelf lekker vindt, zoals paprika, ui en champignons, en voeg gewoon wat geraspte kaas toe. Vouw de tortilla dubbel en bak deze aan beide kanten in een koekenpan totdat de kaas gesmolten is en de tortilla knapperig is. Serveer de tortilla met wat salsa en zure room voor een heerlijke eenvoudige Mexicaanse maaltijd, ook valt dit gerecht makkelijk met de hand te eten tijdens het studeren van je volgende tentamen, dat is toch ideaal?

3. Omelet met Groenten
Als je een ideaal eenvoudig en snel gerecht zoekt voor studenten, dan is een omelet jouw redder in nood, omdat je er vrijwel alle restjes groenten mee kunt opmaken. Klop een paar eieren los in een kom en voeg simpelweg wat gesneden groenten toe, zoals paprika, tomaat en spinazie. Giet daarna het mengsel in een koekenpan en bak de omelet aan beide kanten goudbruin. Serveer het met wat geroosterd brood en je hebt een voedzame maaltijd die snel en makkelijk te maken is.

4. Wraps met Kip en Groenten
Wraps zijn perfect voor studenten, omdat je er eindeloos mee kunt variëren. Ze lijken eigenlijk een beetje op de quesadilla, deze is ook met de hand te eten en is binnen een handomdraai klaar met de ingrediënten naar keuze. Beleg een wrap met gegrilde kip, sla, komkommer, tomaat en een saus naar keuze, zoals knoflooksaus of hummus. Rol daarna de wrap op en snijd hem doormidden voor een snelle en makkelijke maaltijd die je ook nog eens makkelijk kunt meenemen naar je college.

5. Sushi thuisbezorgen
Het is heel begrijpelijk als je een keer geen zin hebt om te koken, het leven is vaak al druk genoeg. In dit geval kun je er ook voor kiezen om sushi te bestellen en thuis te laten bezorgen. Sushi is namelijk een heerlijke en gezonde optie voor een snelle en makkelijke maaltijd. Bestel bijvoorbeeld een mix van sushi rolls, sashimi en nigiri en geniet van een smakelijke maaltijd zonder dat je de deur uit hoeft. Sushi thuisbezorgen is een ideale manier om jezelf te verwennen en te genieten van lekker eten, zonder dat je zelf de keuken in hoeft te duiken, ook kun je tijdens het wachten op je bestelling gewoon doorgaan met studeren.