5x vega Hotspots in Breda

Ben je vegetarisch of vind je het gewoon prima om af en toe dat stukje vlees te laten liggen? Vegetarisch is gezond, lekker en ook nog eens goed voor het milieu! In Breda kun je prima terecht als het gaan om gezellige plekjes met vegetarische gerechten op het menu. Maar waar scoor je nou een lekkere vegahap? We zetten de 5 hotspots voor je op een rijtje.

Lovin' the green food! 


Restaurant Loff

Het nieuwe Restaurant LOFF aan de Wilhelminastraat is dinsdag tot en met zaterdag vanaf 10.30 uur geopend. LOFF staat voor vegetarisch, biologisch én lekker eten. De veganistische en vegetarische gerechten van het koude en warme buffet, worden bereid met verse, biologische producten uit de regio of van het seizoen. Je schept op waar je zin in hebt en laat het afwegen bij de bar. Je betaald dus een prijs, afhankelijk van de hoeveelheid op je bord. 


Eten bij Ernest 

Sinds september vorig jaar heeft 'Eten bij Ernest' de deuren geopend aan de Sint Janstraat. Bij Ernest wordt uitsluitend gewerkt met biologische producten waarmee ze pure, smaakvolle en eerlijke gerechten maken. De menukaart is niet geheel vegetarisch, maar er staan verassend goede vega opties op het menu. Wat dacht je van een meergranenbroodje met huisgegrilde groenten, mozzarella en marinade met balsamico? 


Puick

Bij dit gezellige zaakje in de Veemarktstraat wordt niet alleen heerlijke koffie geserveerd, maar staan ook een aantal aparte en lekkere (vega) lunchgerechten op de kaart. Bij Puick wordt je omringt door inspirerende, industriële, vintage meubelen, planten, lampen, cadeautjes en het leuke is dat bijna alles wat je ziet ook te koop is. Een aanrader zijn de glutenvrije lenterollen met spinazie, paprika, komkommer, wortel, krokante uitjes en zoetzure gember! 


In kannen en kruiken

Of je nu komt lunchen met je familie, borrelen met vrienden of werken achter je laptop, bij In Kannen & Kruiken ga je je thuis voelen. In de Veemarktstraat kun je bij In Kannen & Kruiken de hele dag terecht voor ontbijt en lunch. Puur en eerlijk eten staan hoog in het vaandel en dat zie je terug in de gerechten. Voor de vegetariërs onder ons staan verschillende opties op het menu. Van de ontbijtopties tot een Vegaclub of boterham met brantnetelkas, ze hebben het bij In Kannen en Kruiken. 


Yirga 

In een van de oudste historische straatjes van Breda, de Sint Annastraat, zit Yirga. Met zo veel mogelijk biologische, of op een andere goede manier geproduceerde producten is bij Yirga alles huisgemaakt; van taart tot ketchup! Bij Yirga kun je heerlijk ontbijten, brunchen of lunchen. Met een vegetarische tosti, broodjes, soep of salade is er voor de vegetariërs onder ons ook voldoende keuze.