6x de lekkerste speciaalbieren

In Breda zijn veel plekken om lekkere speciaalbieren te drinken. In dit lijstje hebben wij er 6 voor uitgelicht, zodat je weet waar je een lekker en apart speciaalbiertje kunt drinken.

Bier is slecht voor de mens, vooral als het slecht bier is

DOK19

DOK19 is een café met een breed aanbod in verschillende bieren maar ook koffies en wijnen. Het is een gezellige plek om een borreltje te drinken of een authentieke koffie zoals een cappucccino of espresso.

De Beyerd

De Beyerd is een speciaalbier café met veertien bieren van de tap en 130 bieren op fles. Hiernaast heeft De Beyerd sinds 1991 een restaurant waar ook het bier een prominente rol speelt. Alle gerechten zijn bereid met bier en bij ieder gerecht wordt een biersuggestie gegeven om erbij te drinken. Sinds 2004 heeft de Beyerd een eigen brouwerij waar het authentieke Bredase Drie Hoefijzers Klassiek bier wordt gebrouwen. 

Bruine Pij

Café de Bruine Pij is een echt bruin café dat sfeervol is ingericht en kenmerken heeft van een knusse woonkamer. Het café ligt midden in het centrum en vanuit het sfeervolle terras kijk je recht uit op de Grote Kerk. Het café biedt een lunchkaart met heerlijke gerechten. Voor de liefhebber is er ook een uitgebreide bierkaart. Er heerst een ongedwongen sfeer, waardoor iedereen zich direct op z’n gemak voelt. In de avond kun je er gezellig borrelen en doorfeesten tot in de vroege uurtjes. 

Brouwerij Sint Joris

De brouwerij en het proeflokaal bevinden zich in de kelder van de Boterhal. Deze middeleeuwse kelder uit 1483 is geheel gerestaureerd en alle voorzieningen zijn aangelegd voor deze nieuwe functies. In de foto albums en de video’s op deze facebookpagina kan je zien hoe dit project tot stand is gekomen en natuurlijk wat het eindresultaat is.  

Lievense

Een fraai tijdloos bruin café, met een knipoog naar de traditionele Engelse pub. Poolen, darten en het bekijken van live sportwedstrijden, behoren tot de mogelijkheden. In de zomer is er tevens ruimte om gebruik te maken van de traditionele Duitse ‘biergarten’ achter het café. 

De Bommel

Café de Bommel is al meer dan dertig jaar een begrip in Breda. De Bommel
is zeven dagen in de week geopend. Je kunt er terecht voor een heerlijke bak koffie, cappuccino of kopje thee, maar natuurlijk ook voor een gezellige borrel of in het weekend lekker stappen. De Bommel heeft vanaf het najaar ook iedere twee weken live muziek op de bühne. Daarnaast heeft het café veel meer te bieden zoals het inmiddels bekende De Bommel Draait Door (DBDD), de Stille Disco en de Halsstrasse bierfeesten.