Opening Café de Kater

Over circa twee weken zal Café de Kater zijn deuren openen aan de Havermarkt 16. Het pand hoorde bij Pierre de Jonge en stond bijna tien jaar leeg (recht tegenover de Walkabout). Op dit moment is de verbouwing nog in volle gang. De jonge eigenaar Sean Bliault nodigde ons alvast uit om een kijkje te nemen.

Sean werkt al zeven jaar in de Bredase horeca. Hij werkte onder andere bij Dikke, Dunne en de Walkabout. Na drie jaar ervaring als bedrijfsleider was het voor Sean tijd om de sprong in het diepe te wagen en zijn eigen zaak te openen. "Ik wilde in eerste instantie een bestaande kroeg overnemen, maar nu is het een grote verbouwing geworden waarbij alles opnieuw moest worden gedaan". Het hele pand is gestript en opnieuw opgebouwd; dak, wanden, plafonds, vloeren, electra etc. Op de eerste verdieping van het café komt een mooie vergaderruimte met uitzicht op de Havermarkt en Grote Kerk. Daarnaast wordt er momenteel ook een ruime rookruimte en een toiletgroep gebouwd.  

 

Café de Kater moet een modern bruin café worden. Vertrouwen in het interieur heeft Sean wel; zijn ouders zijn eigenaar van het bedrijf Scorpio Design, dat zich specialiseert in het bouwen van horeca-interieurs. Een van de eye-catchers is de 9 meter lange bar, die door bijna heel de zaak loopt. Ook zien we mooie oude elementen uit een kerk, zoals een biechtstoel. Een ander bijzonder item dat er gaat komen is het tappunt in de zaak. "Gasten kunnen straks hun eigen bier tappen" verteld Sean. Je koopt bijvoorbeeld vijf liter bier en kunt dan lekker zelf tappen aan je privé tafel.  

 

Café de Kater zal zeven dagen per week geopend zijn vanaf 14:00 uur. Sean wil zich onder andere onderscheiden door de echte borrelcultuur te introduceren. Zo krijg je tot 22:00 uur 's avonds bij ieder drankje een gratis borrelhapje! Normaal sluit het café om 02:00 uur, maar op donderdag, vrijdag en zaterdag gaat het feest door tot 04:00 uur. Het café richt zich op een iets oudere doelgroep; laatstejaars studenten en young professionals. Voor meer info kun je kijken op Facebook.com/dekaterbreda!