NIEUW: 5. by CAS!

De kortst geopende horeca-zaak van Nederland; 5.by Cas was slechts 1 uur lang geopend. Vanwege het corona virus moest hij helaas zijn zaak na een uur al sluiten. Op 1 juni opent 5. by Cas opnieuw zijn deuren in de Ridderstraat. Daarmee is Breda weer een vernieuwend & verfrissend horeca-concept rijker! 

HUISGEMAAKT, Puur, persoonlijk, ruw & stoer

5. by Cas is anders dan alle anderen. 5. by Cas gaat voor kwaliteit en persoonlijkheid in eten en gastvrijheid. Het is een plek voor iedere bourgondiër die van lekker eten en drinken houdt!

Eigenaar Cas van Boxtel, bijna 20, dacht er al lang aan om een eigen horeca-zaak te openen. Toen het pand van Oma's vrij kwam hoefde hij dan ook niet lang na te denken. Met 5. by Cas wordt dat nu werkelijkheid! 

Cas heeft goed over nagedacht wat voor restaurant het moest gaan worden. Het cijfer 5 ging al snel een grote rol spelen in zijn concept. De 5 staat voor het gezin waarin Cas opgroeide, met zijn ouders, broer en zus. Vervolgens heeft Cas zijn hele concept hierom heen gebouwd: 5 keuzes bij iedere optie op het menu, een team van 5, open om 5 voor 5, de kaart is geïnspireerd door 5 verschillende keukens, elk gerecht bestaat uit 5 ingrediënten en hij heeft de keuze uit zowel 5 rode als 5 witte wijnen. 


De menukaart is dus geïnspireerd op vijf verschillende keukens, namelijk de Belgische, Italiaanse, Franse, Spaanse en Aziatische keuken. Bij 5. by Cas wordt er elke dag met verse ingrediënten gewerkt, om zo het beste aan de gasten te serveren. Huisgemaakt, puur, persoonlijk, ruw en stoer zijn dé kernwoorden voor het gehele concept. 

Op het menu vind je bij elke optie vijf keuzes. Volgens Cas zijn 5 keuzes precies goed om het voor de gasten niet te moeilijk te maken en ondertussen de kwaliteit van de gerechten zo hoog mogelijk te houden. Zijn inspiratie voor gerechten heeft hij op gedaan tijdens het reizen over de hele wereld. Hier heeft hij veel smaken geproefd welke ook terug komen in zijn gerechten. Daarnaast heeft hij al een aantal jaren ervaring als kok in verschillende keukens in Nederland en België. 

5. by Cas zal van donderdag tot en met maandag geopend zijn voor diner vanaf 16:55 uur. In de prachtige zaak met stoere uitstraling kun je straks genieten van heerlijke gerechten onder het genot van fijne muziek. Geen dag is hetzelfde bij 5. by Cas: iedere dag wordt er een ander genre muziek gekozen, zodat je bij elk bezoek een andere beleving krijgt.

Reserveren kan nu al via info@5bycas.nl of door te bellen naar 06 24 93 14 25