Breda Botanique: hotel, filmhuis, horeca, botanische tuin en woningen

De Chassékazerne in Breda wordt momenteel getransformeerd tot nieuw icoon: Breda Botanique. In het pand komen een viertal horecaruimtes, een hotel met 19 kamers, het Filmhuis Breda een botanische tuin en 62 woningen. 

Het moet een fijne mix van wonen, werken, logeren en inspireren, in een monumentaal pand waar het groen letterlijk en figuurlijk naar binnen getrokken wordt. 

Botanische Kas
De botanische kas in het hart van het gebouw is het verbindende element van het programma. De kas verbindt de Keizerstraat met het Chassé Park als groene publieke ruimte en fungeert als de entree van het programma daaromheen. Een overdekte buitenruimte waar bijeenkomsten en initiatieven worden georganiseerd, daarnaast kunnen de terrassen aan de zijkant door de aangelegen functies gebruikt worden.

Restaurant en Bar
In Breda Botanique ontwikkelen ze een nieuw restaurant met een onderscheidend concept: botanische gastronomie, waar planten de hoofdrol spelen. Bar Botanique is een informele, uitnodigende horecavoorziening als aanvulling op het restaurant. Deze bar biedt ruimte om te ontbijten, te vergaderen, te ontmoeten en te borrelen, met een terras in de kas en bij mooi weer in het Chassé Park.

Hotelsuites
Op de monumentale tweede verdieping worden 19 hotelsuites gerealiseerd. De ondernemer die graag de uitdaging aangaat om dit bijzondere Boutique hotel tot een succes te maken is van harte uitgenodigd zich aan te melden.