Tags: Bourgondisch Breda, festival, Culinair Breda, restaurantweek, culinair evenement

Breda krijgt grootste culinaire evenement van Nederland!

Van 22 september t/m 1 oktober wordt Bourgondisch Breda georganiseerd, het evenement voor fijnproevers en levensgenieters. Dat spreek ons natuurlijk wel aan! Bourgondisch Breda wordt nu niet meer in de Grote Kerk georganiseerd, maar als stadsbreed evenement met meer dan 100 deelnemende restaurants. Het is daarmee het grootste culinaire evenement van Nederland op stadsniveau.

Bourgondisch Breda bestaat dit jaar uit drie onderdelen: een bourgondische restaurantweek, culinaire routes en evenementen. Je kunt dus een week lang voordelig uiteten, culinaire routes lopen met je vrienden of collega's en deelnemen aan allerlei evenementen en proeverijen. 

voordelig uiteten bij meer dan 100 restaurants!


Restaurantweek
De restaurantweek is ingedeeld in lunch en diner. Lunchmenu's worden aangeboden voor €12,50 en bij diner kun je kiezen uit menu's voor €17.50, €27.50 en €37.50 - je profiteert hier van kortingen tot 50%! Bekijk alle deelnemende restaurants op www.bourgondischbreda.nl/restaurantweek

Culinaire routes
Bij de culinaire routes worden verschillende restaurants aan elkaar verbonden onder een bepaald thema. Enkele voorbeelden zijn de speciaalbierroutes, de wijn en spijs route, het walking dinner on op de Grote Markt, een Spaanse en Oosterse route of de culinaire route van Fromagerie Guillaume. Op www.bourgondischbreda.nl/culinaire-routes kun je alle routes bekijken, volgens de organisatie zijn er al meer dan 10 routes bekend. Deze worden in de loop van de week toegevoegd aan de website. 

EEN WALKING DINNER LANGS VERSCHILLENDE RESTAURANTS!

Evenementen, workshops & proeverijen
Als we nu een kijkje nemen bij de evenementen zien we al een aantal bijzonderheden in het oog springen! Wat dacht je bijvoorbeeld van een proeverij en rondleiding op Landgoed Wolfsaar... of een culinaire bustour langs de bezienswaardigheden van Breda!
www.bourgondischbreda.nl/proeverijen-events/

Wij weten in ieder geval wel wat we van 22 september t/m 1 oktober gaan doen. Bourgondisch Breda, we zijn klaar voor je!