Burgemeester Paul Depla opent Big Belly aan de haven van Breda

Misschien ben je al bekend met Big Belly Brewing. Dit Bredase biermerk is in de zomer van 2016 gestart door 3 Bredase vrienden Remco, Willem en Tom. Al een tijdje liepen zij met de wens om een eigen proeflokaal te starten. In januari 2020 werd deze droom eindelijk werkelijkheid! Er kwam een prachtig pand te huur aan de Haven en na niet lang nadenken tekende Tom het huurcontract. Na een grote verbouwing en natuurlijk corona opende afgelopen vrijdag burgemeester Paul Depla officieel deze nieuwe hotspot! Wij mochten er bij zijn, lees gauw verder! 

Bij aankomst worden we vriendelijk ontvangen door Jet, mede-eigenaar en tevens biersommelier. We kijken meteen onze ogen uit. Wat een prachtig pand! Ook de binnentuin is een echte parel en in de zomer kun je hier ook terecht voor diverse proeverijen, feestjes en gezellige zomeravonden. De tuin zal nog steeds verder worden uitgebouwd. We voelen ons meteen op ons gemak en kiezen een tafeltje uit waar we vervolgens plaats nemen.

We nemen een kijkje op de kaart. De kaart staat vol met mooie bier-spijs combinaties. Ze serveren Creative Comfort Food in kleine porties, zodat je meer kunt proeven en gezellig de gerechtjes kunt delen. Bijzonder is dat alle gerechten zijn gebaseerd op de bieren in plaats van andersom. Wij hebben het geluk dat we een nieuw biertje mogen proeven die afgelopen donderdag gelanceerd is namelijk de Jetset - Provence Rosé IPA. Een prachtig wit-biertje met een subtiele toevoeging van frambozen en aardbei. Een perfect biertje voor een zomerse dag! Terwijl we aan het genieten zijn, wordt er een prachtige borrelplank voor onze neus geschoven met heerlijke verse vleeswaren en lekkere verse kazen. Dit is genieten! 

Niet veel later wordt ons een nieuw biertje geserveerd namelijk de Ke-Aloha. Dit biertje combineert uitstekend bij de Lomi Lomi Salmon. Een prachtige zalmtartaar met komkommer, ananas en tomaat. Een heerlijk zomers gerechtje bij een prachtig tropisch biertje! Ook krijgen we de Mozzarella Love voorgeschoteld en deze naam kunnen wij zeker beamen. De mozzarella is ontzettend romig en zacht van smaak, dit is écht genieten!

Ondertussen is het tijd voor het nieuwe bier namelijk de Baron - Bredaas Wit. Deze komt per boot aan in de Haven en wordt vervolgens door onze burgemeester als eerst getapt! Bredaas Wit was tussen 1550 en 1750 een van de populairste biertjes in Nederland. Bijzonder aan dit bier is dat het gemaakt is met boekweit in plaats van tarwe. Ook is er geen koriander aan toegevoegd, maar jeneverbes. Dit zorgt voor een unieke smaaksensatie. Nadat het Bredaas Wit wordt geserveerd krijgen we nog een heerlijke burger welke uiteraard weer uitstekend combineert met het Bredaas Wit! 

Wij voelen ons vereerd dat we bij deze gelegenheid aanwezig mochten zijn en hebben ontzettend genoten van de heerlijke bieren, het lekkere eten en het vriendelijke personeel. Wij komen zeker nog eens terug!