CHASSÉ CINEMA: PROGRAMMA 24 t/m 30 januari

Met in dit programma de landelijke premiere van Werk ohne Autor. Daarnaast een eenmalige vertoning van Schindler's List. Breda staat dit weekend natuurlijk in het thema van de Cultuurnacht. Ter gelegenheid hiervan speelt er zaterdag 26 januari een aangepast programma toegankelijk voor iedereen die beschikt over een passe partout. Kortom, er is deze week weer genoeg te beleven in het Chassé. Bekijk hier het uitgelichte programma.

Werk ohne Autor | landelijke première
“It is an often moving, thoughtful drama about the correlations between personal experience, politics and art." - Screen Daily. Als Kurt na de Tweede Wereldoorlog op een kunstacademie in Oost-Duitsland belandt, dient hij mee te gaan in de door de communistische overheid opgelegde kunstbeoefening. Op de academie ontmoet hij Elisabeth. Elisabeths vader, Professor Seeband, is Kurt liever kwijt dan rijk. Wanneer Kurt zichzelf én de ware kunst ontdekt, levert dit implicaties op voor Seeband.

v.a. do 24 jan
meer informatie & kaarten

Tea with the Dames | ontbijtfilm
“De Dames zijn slim, vol humor en vastberaden, het was pijnlijk dat de film ten einde kwam.” - Hollywood Reporter. Start u zondag goed met een lekker ontbijt (9.30 uur - reserveren aanbevolen) en een goede film. Zestig jaar geleden ging er een aardverschuiving door het Britse culturele establishment, die tot de dag van vandaag nog steeds voelbaar is. Cruciaal voor deze veranderingen was een groep jonge actrices: Eileen Atkins, Judi Dench, Joan Plowright en Maggie Smith.

zo 27 jan, 10.45
meer informatie & kaartenSchindler's List | eenmalige vertoning
★★★★★ “Schindler’s List zit vol met onvergetelijke scènes.” - Cinemagazine. Ter gelegenheid van het 25 jarig jubileum van Steven Spielberg‘s meesterwerk Schindler’s List vertonen we op zondag 27 januari eenmalig de klassieker op het witte doek. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over de Duitse oorlogsprofiteur Oskar Schindler (Liam Neeson) die tijdens de Tweede Wereldoorlog de levens redde van ruim duizend Joodse arbeiders.

zo 27 jan, 15.15
meer informatie & kaartenKabul, city in the wind | woensdagdocu
★★★★ “Een bescheiden, ingetogen, indrukwekkende film over het dagelijkse bestaan van de inwoners van Kabul.” - NRC. In Kabul, city in the wind volgen we buschauffeur Abas en de broertjes Afshin en Benjamin in de stad Kabul, Afghanistan. Om zijn narigheid te vergeten zingt Abas een lied en rookt hij zijn hasj. Terwijl de broertjes hun best doen om hun vader niet teleur te stellen.

wo 30 jan, 19.20
meer informatie & kaarten

Hard Paint | Gay film
★★★★  "Overtuigende debuut van Menegat." - Parool. Pedro verdient als 'NeonBoy' zijn geld met dansoptredens voor de webcam waarbij hij zich sensueel insmeert met fluorescerende body paint. Hij komt erachter dat "Boy25' (Leo) zijn acts nadoet en besluit om met hem af te spreken. Deze ontmoeting verandert zijn leven.

di 29 jan, 19.00
meer informatie & kaarten

Cultuurnacht Breda 2019
Op 26 januari 2019 vindt de Cultuurnacht Breda plaats. Tijdens de Cultuurnacht vertonen wij vanaf 19.00 uur een programma voor iedereen. Het avontuur lonkt... Met een passe-partout heeft u tijdens de Cultuurnacht Breda gratis toegang tot alle deelnemende instellingen en hun bijzondere programma’s. U kunt uw passe-partout online kopen via de site van Cultuurnacht Breda of via ons bespreekbureau.

za 26 jan, 19.00
meer informatie & kaartenGuillermo Arriaga
Hoog geëerd bezoek! Niemand minder dan auteur, scenarioschrijver en regisseur Guillermo Arriaga komt naar Chassé Cinema voor een literaire filmavond met een vertoning van zijn veelgeprezen film: Babel. Twee jonge tieners in Marokko gaan gewapend met het jachtgeweer van hun vader er op uit om hun kudde geiten te begeleiden. Onderweg besluiten ze om dit geweer te testen en dit heeft desastreuze gevolgen.

zo 3 feb, 19.00
meer informatie & kaarten