Experienceblog: Cocktails bij Cocktailworkz

Het maken van een lekkere cocktail is niet voor iedereen weggelegd. Vanavond maken wij kennis met Lars Oomens van CocktailWorkz. Deze jonge, startende ondernemer tovert samen met jou de lekkerste cocktails op tafel. Hoe hij dat doet? Dat leggen we graag aan je uit in deze blog!

een lekker drankje én gezelligheid


Vanavond nemen we plaats bij Barbier Breda, waar Lars de bar volledig mag overnemen. Lars is geen onbekende in de Bredase horeca, hij heeft jarenlang in de bediening en achter de bar gewerkt in verschillende zaken en daarmee veel ervaring op gedaan. Een lekker drankje én gezelligheid kunnen dan zeker niet ontbreken. Vanuit deze passie wilde hij verder groeien en daarbij viel zijn keuze al snel op de cocktails. In 2018 vloog Lars naar Las Vegas om daar de International Bartender School te volgen, daar is hij opgeleid tot volleerd Cocktail Specialist. Met de nodige kennis in huis ontstond vervolgens CocktailWorkz!

We starten de avond met een White Lady, een mooie vrouwelijke cocktail die in een prachtig vrouwelijk glas geserveerd wordt. De cocktail bestaat uit gin, triple sec, limoensap en komkommer siroop. Bij Lars mag je altijd zelf kiezen welke siroop je in deze cocktail wil, zo kun je eindeloos blijven variëren met verschillende smaken. LEKKER! Ook tijdens zijn workshops start Lars vaak met deze cocktail.

Foto links: White Lady. Foto rechts: Gin Basil Smash.

wij hebben er GIN in!

De Gin Basil Smash is de volgende cocktail die Lars voor ons maakt. De naam zegt het al want deze cocktail bestaat uiteraard uit Gin, basilicum, citroensap en suikersiroop. Een verfrissende cocktail, wij hebben er GIN in!  :-)


Ondertussen is het tijd voor een échte klassieker. Binnen no-time tovert onze shaker een heerlijke Amaretto Sour op tafel. De cocktail wordt eerst geshaked zonder ijs (dry-shaken) en daarna met ijs (wet-shaken). Dit zorgt voor een nóg betere schuimlaag.  De Amaretto Sour is prachtig van kleur en bestaat uit een heerlijke combinatie van zoet en zuur. Dankzij het gebruik van eiwit krijgt de sour een romige en zachte smaak. 


een spectaculair effect

De volgende cocktail is de Pornstar Martini, een all time favorite! Een sexy cocktail met passievrucht en vanille vodka. Deze cocktail is in '99 uitgevonden door Douglas Ankarah. De passie die schuilgaat achter de ingrediënten en bereiding van deze fruitige cocktail heeft uiteindelijk geleid tot de benaming hiervan. Ook deze cocktail gaat Lars eerst dry-shaken. Bovenop de cocktail wordt vervolgens zorgvuldig een halve passievrucht geserveerd met een klein beetje absint. Dankzij de absint kan deze cocktail geserveerd worden met een brandende passievrucht wat zorgt voor een spectaculair effect!

Als afsluiter bereidt Lars voor ons iets heel anders: de Espresso Martini. Dé favoriet van Lars en van ons! Of het nu regent of de zon schijnt, deze cocktail kan eigenlijk altijd. Zeker na afloop van een diner zie je dat deze cocktail vaak besteld wordt in plaats van of als toevoeging op een dessert. Ben jij een liefhebber van koffie en cocktails? Dan is dit een absolute aanrader. 

Omdat we zo aan het nagenieten zijn van de Espresso Martini en natuurlijk nog niet genoeg alcohol gedronken hebben, bedenkt Lars dat hij ook nog wel een leuke shot met koffiesmaak kan maken voor ons. We laten ons graag verrassen en niet veel later staat de B52 voor onze neus, mét vlammetje! De B52 bestaat uit Kahlua, Baileys en Cointreau. We drinken deze met een rietje en starten met het tweede laagje van de shot namelijk de Baileys, zo drinken we vervolgens de Kahlua en uiteindelijk de Cointreau. Een heerlijke afsluiter van deze avond! 

Wij hebben wel even genoeg gedronken voor vanavond, maar CocktailWorkz heeft uiteraard nog veel meer te bieden. Zo heeft hij zijn eigen cocktail "The Social Distancer" bestaande uit wodka, triple sec, appelsap, limoensap ... we verklappen natuurlijk niet alles! Daarnaast biedt Lars workshops aan in verschillende prijsklassen en niveaus. Wil je daar meer over weten? Neem dan eens een kijkje op zijn website