Colins - Nieuw concept op de Ginnekenweg

De Ginnekenweg is volop in bloei, het afgelopen jaar kwamen er allerlei nieuwe zaken bij, werden er gave evenementen georganiseerd en krijgen leegstaande panden nieuwe  invulling. Zo opende Ins-and-Outs haar deuren, was de tweede editie van de Vespadag een groot succes en kocht Patrick van Asch het welbekende café Noir over. Het recent gesloten Singaradja hoeft ook niet lang dicht te blijven, het nieuwe concept Colins zal naar verwachting in december zijn deuren openen.

Voordat de nieuwe eigenaar Colin Rigter zijn deuren kan openen zal er hard gewerkt worden om het pand klaar te stomen voor zijn Colins. Het donkere interieur van Singaradja zal compleet gesloopt worden en plaats maken voor een hip en eigentijds design. Wij mochten de plannen al inzien en gingen langs voor een rondleiding en neem van ons aan, het wordt gaaf!

Colins is een hip totaal concept waar je ongedwongen kunt lunchen, borrelen, dineren, vergaderen, dansen, muziek kunt luisteren, kletsen, de beste koffie drinken, en waar je o.a. een geweldige bio grill-kip, ribs, burger of vis bereidt op open vuur kunt eten, afhalen of laten bezorgen. Maar het belangrijkste is dat alles wat Colins doet, zij net wat beter ambiëren te doen. Colins mikt op een doelgroep vanaf  25 jaar,  maar uiteraard is iedereen van harte welkom!

Zoals gezegd gaat de sloophamer radicaal huishouden om plek te maken voor een nieuwe indeling en interieur, zo gaat de garderobe, de bar en zelfs de keuken op de schop. 

De bar
De huidige donkere gevel gaat plaatsmaken voor een centrale opening in het midden van het pand waar je uitkomt in de bar van Colins. De bar, welke nu rechts staat en veel ruimte in beslag neemt zal naar de linkerzijde vertrekken. In de bar kan je terecht voor een borrel en een hapje. Uitkijkend op het terras van Colins kan je plaatsnemen aan het raam of aan een van de tafeltjes die in de ruimte komen te staan. De ruimte wordt van het restaurant gedeelte gescheiden gehouden door midden van industrieel ogende stalen paneeldeuren met glas. 

Het restaurant
Achter de met glas ingelegde stalen deuren vindt je het restaurant waar ongeveer 80 couverts zullen staan. Een ruim opgesteld restaurant waar het nieuwe interieur wordt begroet door veel licht van buiten doordat de achtergevel van glas en staal wordt voorzien. Het restaurant werkt met een open keuken waar veel op open vuur zal worden gekookt. Er komen diverse plekken waar je goed kunt vertoeven met familie en vrienden en door de afscherming van de bar zal je geen last hebben van eventuele drukte aan de voorzijde. Het restaurant krijgt net als de bar een hip en trendy look waarbij ingespeeld wordt op de laatste trends.  Het hele concept wordt laagdrempelig en betaalbaar terwijl de kwaliteit en service erg hoog in het vaandel staan.

De Keuken
Op de keuken wordt geen centimeter ruimte bespaard. Van voor tot achter zal er een open keuken zijn waarbij de vlammen de sfeer zetten. Er wordt ook gegrild op de Pira-grill en men kan direct zien waar het eten vandaan komt. De keuken van alles zoals onder andere kip van ‘t spit, gezonde salades, ribs, burgers en vis. De gerechten kunnen gepaired worden met mooie wijnen en een ruim assortiment van bijpassende speciaalbieren. Voor de hotdogs heeft Colin Rigter de eer om samen te werken met niemand minder dan befaamd chef-kok Ron Blaauw wie zijn medewerking voor het concept heeft toegezegd. Zo zal Colins het eerste restaurant zijn wat de beroemde hotdogs van Blaauw mag serveren. 

Delivery / Take Out
Voor degenen die geen tijd hebben om te komen of te blijven  heeft Colins ook een oplossing, de Hotdogs en de Kip van ‘t spit zullen d.m.v. E-bikes in een straal van 3 a 4 km rondom de zaak binnen 30 minuten naar de klanten worden gebracht, of je kunt het zelf even komen afhalen, hoe makkelijk is dat?

De tuin
Achter het restaurant zit een charmante tuin waar een mooie, gezellige overkapping komt waar men eveneens plaats kan nemen en in een landelijke setting kan genieten van de gerechten en drankjes van Colins. 

Muziek
Vinyl is weer helemaal in en dit zal je ook zeker terugvinden bij Colins. Op vrijdag / zaterdag zal een DJ plaatsnemen achter de DJ tafel met LP’s in plaats van MP3’tjes en op zondag zal er akoestische live muziek worden verzorgd, kortom, er is genoeg te beleven bij Colins!

 

 colins fb.jpg

 

Colins
Opening media december
Ginnekenweg 24
4818 JE BredaHieronder volgen enkele foto's van de huidige staat, er wordt de komende tijd flink verbouwd.