Combekk wint verschillende grote prijzen!

Kookliefhebber Mark Suurbier startte 3 jaar geleden zijn bedrijf Combekk op. Hij bracht een gietijzeren braadpan op de markt die gemaakt is van gerecyclede treinrails. De pan is een groot succes en heeft al grote prijzen ontvangen. Ook verkoopt Combekk sinds kort verschillende keukenaccessoires. 

Het viel Mark op dat in de foodbranche ingrediënten steeds lokaler én duurzamer werden, maar in de non-foodbranche was dit nog niet het geval. Hij vond het daarom ook heel erg belangrijk dat je dan ook een pan kunt kopen die lokaal én duurzaam is. Daarom bracht hij een gietijzeren braadpan; de ‘Dutch Oven’ op de markt die volledig is gemaakt van gerecycled materiaal. Zijn allereerste serie pannen is dan ook gemaakt van treinrails. Onder op de pannen staat een stempel met een verwijzing naar het 'hoofdingrediënt' waarvan de pan is gemaakt. De ‘Dutch Oven’ werd een succes en de pannen worden verkocht door grote retailers, zoals De Bijenkorf.

COMBEKK WON IN 2017 HET ORANJE HANDELSMISSIEFONDS

De ‘Dutch Oven’ is in twee verschillende kleuren en twee maten verkrijgbaar. Ook is de pan te verkrijgen met óf zonder thermometer. Naast pannen zijn er ook messen, snijplanken met een mooie leren greep, leren keukenschorten én leren pannenlappen te koop.

Combekk won in 2017 het Oranje Handelsmissiefonds en was Global Innovation Award finalist 2018 tijdens de Housewares Show in Chicago. Ook is Combekk opgenomen in het Museum of Mordern Arts in New York én worden ze genoemd in media als Bloomberg Magazine, Wired.com, Food52 en zelfs in het Japanse PEN Magazine. In samenwerking met ING heeft Combekk ook een filmpje gemaakt over het ontstaan van de pan gemaakt van treinrails.