Cross Jumps Gymnastics Breda

11 Mei wordt bij Cross Jumps Gymnastics Breda voor de eerste keer ter wereld een grote Freestyle Trampoline evenement gehouden. Het is de finale van het Europese kampioenschap Freestyle Frenzy.  Er zijn in 4 landen voorrondes geweest en op 11 mei is de finale in Breda. De deelnemers komen vanuit heel Europa.

Cross Jumps Gymnastics is next level

Wat is Freestyle Trampoline springen?

Freestyle Trampoline springen word gehouden op een 5x5 meter SuperTramp (Super Trampoline)
Het is een battle tussen 4 personen en het gaat er om dat men zo creatief mogelijke tricks en combo’s verzint. Er wordt minder op de houding en landing gelet zoals bij het traditionele trampoline springen. Sommige deelnemers springen wel 6 meter de lucht in en gaan 5 keer over de kop in 1 sprong. Het zijn dus super spectaculaire  sprongen en erg mooi om te zien!
Alle winnaars van hun poule battlen op het laatste tegen elkaar om uit te maken wie de winnaar is.

Naast de finale Freestle Frenzy maken we er een heel evenement van op 11 mei met:
- bigAirBag (maximaal 14 meter in een groot stuntkussen springen ook gepaard met verschillende salto’s)
- verschillende Airtracks (om vloeroefeningen op te doen)
- Gtramp /Garden tramps (om op te springen)
- na de wedstrijden is er de mogelijkheid om met de deelnemers mee te trainen.

Trampolineparken zijn erg hot in Nederland, maar Cross Jumps Gymnastics is geen normaal trampolinepark. Cross Jumps is next level. Cross Jumps Gymnastics is de enige trampolinehal in Nederland waar een SuperTramp staat en waar ook trampoline Freestyle lessen gegeven worden. Het is een geweldig mooie sport, maar in Nederland erg onbekend en staat nog in de kinderschoenen. Onze verwachting is dat de sport steeds bekender gaat worden, omdat het een zeer spectaculaire sport is. 

Kaartjes voor het evenement kosten 40 euro.