De 5 DJ hotspots van Breda

Breda staat internationaal bekend als "The DJ Capital Of The World". Waarom? Omdat er wereldwijd geen stad is waar meer top 100 DJ's vandaan komen. Op dit moment staan er 5 Bredase DJ in de top 30 van de wereld; #2 Hardwell, #5 Tiësto, #14 W&W, #21 R3hab en #26 Dannic. Daarnaast zijn er nog veel andere Bredase DJ's die hard aan de weg timmeren, zoals Suyano, Biggi, Beauriche, Funkerman enTommy Walker. Daar waar fans soms urenlang in de rij staan om een glimp op te vangen van hun idolen is het voor ons vrij normaal om een DJ tegen het lijf te lopen. Onderstaand hebben we vijf DJ hotspots voor je op een rijtje gezet. 

BREDA; INTERNATIONAL DJ CAPITAL OF THE WORLD.

De Spock - Graanbeurs
De Spock is eigenlijk waar het vroeger allemaal begon. Het is de plek waar Tiësto begon en ook veel andere grote DJ's hebben gedraaid. Toen MTV een reportage maakte over internationale DJ's kwamen ze zelfs filmen in de Spock, het kleine zaaltje staat internationaal bekend!

Café Janssen
Café Janssen staat bekend als de stamkroeg van Hardwell. Regelmatig is hij hier te vinden voor een borrel en als je geluk hebt springt hij nog even achter de draaitafels. Er zijn hier ook een aantal legendarische feestjes door hem georganiseerd, waarvoor hij veel van zijn DJ vrienden uitnodigde. Afrojack, Dannic, Kill The Buzz, Biggi, Dyro, Martin Garrix, Party Squad en Tiësto zijn zomaar een aantal namen die we hier al hebben gezien!

Bruxelles
Bruxelles was de residency van Dannic, nu #26 van de wereld. Tot voor een paar jaar geleden stond hij hier nog bijna wekelijks te draaien. Hij draaide hier ook vaak samen met zijn beste vriend en collega DJ Beauiche onder de naam Brainless. Zo nu en dan komt Dannic nog eens draaien, de laatste keer draaide hij onder de naam DJ Daan tijdens carnaval. 

Gold
Gold is een bar met aantrekkingskracht. Veel DJ's komen hier om gezellig te borrelen. Zo spotten we hier regelmatig Funkerman, Beauriche en Hardwell. Hardwell draaide hier zelfs een keer samen met Martin Garrix. 


Kerkplein
Discotheek Kerkplein is ook een broedplaats voor DJ talent. De meeste Bredase top 100 DJ's hebben hier vroeger gedraaid.