7x Bredase boekhandels

De tweede week van september staat ook wel bekend als de week van lezen en schrijven (voorheen de week van Alfabetisering). Maar lees jij eigenlijk wel? Of ben lig jij liever languit op de bank? Denk dan de volgende keer nog maar eens na voordat je weer voor de tv neerploft. Lezen vermindert namelijk stress en is goed voor je brein en sociale vaardigheden. Uit onderzoek blijkt zelfs dat mensen die regelmatig lezen, langer leven. Dus hup, naar de boekhandel!

you can't buy happiness but you can buy books

Libris Boekhandel Buitelaar

Libris vind je centraal aan de Grote Markt en is een samenwerking tussen 115 zelfstandige boekhandels. Elke Libris- boekhandel heeft zijn eigen karakter en unieke uitstraling. Wat hen bindt is het brede assortiment van literaire, informatieve, actuele en bijzondere uitgaven. Waar het merk Libris vooral voor staat, is een gemeenschappelijk gevoel voor kwaliteit, liefde en kennis voor en over het boek. Binnen het boekenvak is Libris één van de meest toonaangevende boekhandelsgroepen met het grootste marktaandeel van 17% (Libris en Blz.) in de boekenmarkt. 

De Kinderboekentuin

De Kinderboekentuin is een speciaalzaak voor kinderboeken in Breda. Hier is een zeer ruime keuze aan kinderboeken te vinden voor de leeftijden 0 t/m 18 jaar. Er zijn kinderboeken voor makkelijke lezers, voor bollebozen, voor kinderen met leesmoeilijkheden, zoals o.a. TOS en dyslexie. De nieuwste uitgaven zijn er te vinden, evenals de klassiekers die nog steeds van deze tijd zijn, informatieve kinderboeken, luister kinderboeken, kinderboeken voor bepaalde thema's, een klein aanbod van tweedehands kinderboeken.

Latte's And Literature

Ben je op zoek naar een goede en leuke selectie aan engelse boeken in Breda? Dan ben je bij Latte's and Literature aan de Nieuwstraat aan het goede adres! De winkel richt zich op engelstalige boeken in diverse genres waaronder literatuur, spanning, non-fictie, science fiction, fantasy, kinderboeken, young adult, cadeauboeken, reisboeken, comics en manga. In de boekenwinkel kunnen klanten ook zitten en een bakje koffie of thee drinken met een stukje zelfgebakken taart. 

VRIJE BOEKHANDEL

Bij Vrije Boekhandel aan de Veemarktstraat kun je terecht voor een bijzonder grote collectie aan literatuur, poëzie, klassieken, kinderboeken, woordenboeken, kunst, fotografie, architectuur, muziek, reisboeken, kookboeken, filosofie, religie, geschiedenis, psychologie, sportboeken en meer. Een bezoek aan deze winkel is een beleving an sich.

Van Kemenade & Hollaers

Boekhandel van Kemenade & Hollaers is een gezellige en persoonlijke boekhandel aan de bruisende Ginnekenweg. We wordt doorgaans veel georganiseerd en service staat voorop. Blijf je liever thuis maar wil je tóch een goed boek lezen? Bestel dan jouw favoriete boek, dan heb je hem morgen al in huis!

't Ezelsoor

't Ezelsoor staat bekend vanwege de in- en verkoop van tweedehands boeken. Ben jij op zoek naar een specifiek boek maar kun je het nergens vinden? Grote kans dat je het bij 't Ezelsoor aan de Veemarktstraat wél kunt kopen!

Boekhandel Vives

Vives is naast boekhandel ook een Kantoorvakhandel en is al sinds 1960 gevestigd aan de Ginnekenweg. Je kunt hier terecht voor o.a. literaire boeken, thrillers, kookboeken en reisboeken. Ook is er een zeer uitgebreide kinderboekenafdeling. De kantoorvanhandel heeft naast Lamy, Parker en Waterman de luxere pennenmerken Graff von Faber Castell, Visconti, en Caran D'ache.