De Haagdijken: Hotspots voor heren

In een eerdere blog keken we mee terwijl een groep vriendinnen een aantal hotspots aan de Haagdijken af ging. We hebben toen wel gezien hoe de Haagdijk en de Nieuwe Haagdijk, karakter en authenticiteit ademenen en uitstralen. Daarnaast hebben we ook de multiculturele zijde van dit prachtige gebied uitgelicht in een blog. Vandaag nemen we je daarentegen mee terwijl we met een groep heren langsgaan bij een aantal hotspots op de Haagdijken, want dit prachtige gebied biedt letterlijk voor ieder wat wils. Let's go!

turn on, tune in

We beginnen vandaag bij Tunes Ville op de Haagdijk. Al sinds 1985 is Tunes Ville dé specialist in geluidsdragers als LP’s, CD’s en DVD’s. Het pand laat zien dat Tunes Ville in alle jaren zeer dicht bij haar core business is gebleven. Louter geluidsdragers vullen de schappen, voor rand- en bijzaken is geen plaats en dat is maar goed ook. 

Duizenden nieuwe en tweedehands LP’s en CD’s vullen de schappen met pop, rock, metal, jazz, hiphop, reggae, funk, soul, blues, electronische muziek en nog veel meer. Noem iets, en ze hebben het. Ben jij dus nog op zoek naar dat ene speciale exemplaar? Grote kans dat Tunes Ville je eraan kan helpen. 

Na onze ogen uitgekeken te hebben bij Tunes Ville lopen we een stukje verderop binnen bij Jean Bergé. Dit is een winkel gespecialiseerd in gelegenheidskleding. Naast het kopen of huren van smokings en kostuums, kun je er terecht voor de meest prachtige schoenen, hoeden, petten en andere accessoires welke tevens in alle maten aanwezig zijn. 

De collectie wordt daarnaast aangevuld door een zeer ruim aanbod aan kleding in grotere maten. Denk hierbij aan kleding tot maat 8 XL voor de grotere mannen ons ons. Ook mannen die juist heel lang zijn, kunnen terecht bij Jean Bergé. De collectie schoenen gaat zelfs van maat 45 t/m maat 50. 

Deskundig advies, service en kwaliteit staan hier hoog in het vaandel

Eenmaal buiten worden we getipt door een voorbijganger om eens een kijkje te gaan nemen bij Campie op de Haagweg, een doe-het-zelf zaak aan de Haagweg. Welliswaar een stukje verderop, maar ach, 't is mooi weer!

We lopen binnen bij Campie en kijken allemaal onze ogen uit. Wat ooit een klein winkeltje was, is inmiddels uitgegroeid tot een zaak van degelijk formaat. Campie beschikt over een groot assortiment ijzerwaren, gereedschappen, kluizen, elektra, exclusieve deurkrukken en hang- en sluitwerk. Tevens hebben ze een uitgebreide sleutelservice.  Deskundig advies, service en kwaliteit staan hier hoog in het vaandel. Erg leuk om eens een kijkje te nemen bij een bezoek aan de Haagdijken.

Terwijl we teruglopen richting de Haagdijk valt ons oog op Cafetaria Schraven, waar het opvallend druk is midden op de dag. We vangen op dat mensen van heinde en ver komen, speciaal voor de nasiballen van Cafetaria Schraven. Dit moeten wij natuurlijk ondervinden! De nassiballen die wij tot nu toe aten waren veelal droog en muffig. Tot... vandaag!

De nasiballen van Schraven hebben pit. Ze zijn krokant en de structuur van de binnenkant lijkt een beetje op die van een kroket. Geen droge, muffe rijstbol maar een smeuïge vulling. Wij zijn om.

voor ieder wat wils

De nasiballen van Cafetaria Schraven smaken naar meer. Het kan dan ook geen toeval zijn dat we belanden bij Streken. Streken is een winkel die zich voornamelijk richt op bieren. Je hebt er keuze uit zo'n 300 bieren. Speciaalbieren uit de streek, maar ook uit de verste streken. Zowel van grote als van kleine brouwerijen en in iedere prijsklasse. Zo is er voor ieder wat wils, ook voor échte beergeeks als wij. Naast het enorme aanbod aan bieren, verkoopt Streken een mooie selectie aan wijnen, champagne's, prosecco's en port.

Na wat biertjes geproefd en ingeslagen te hebben, besluiten we een kijkje te gaan nemen bij Meeuwsen Aquaria Hengelsport. Dit is dé speciaalzaak op het gebied van aquarium- en hengelsport benodigdheden. Eigenaar Bert-Jan Meeuwsen heeft al 42 jaar ervaring in dit vak, al als jong ventje was hij dol op vissen en alles wat ermee te maken had. Bert-Jan deed waar velen hun leven lang van dromen; van je hobby je werk maken. 

De winkel is zoals Bert-Jan zegt "een ouderwetse en zeer service- en klantgerichte winkel die voor iedereen toegankelijk is. Je kunt hier verwachten dat er altijd de tijd voor je wordt genomen, en je altijd een oprecht advies krijgt". Klinkt logisch en vanzelfsprekend, maar we weten allemaal dat dat niet altijd meer overal het geval is. Ben jij, net als wij, dol op vissen en alles wat ermee te maken heeft? Loop dan zeker eens binnen bij Bert Meeuwsen!

Ook voor de hardlopers onder ons biedt de Haagdijk een prachtige winkel: Lopers Company By Berry’s. Als fanatieke hardloper focussen eigenaar Berry Snoeren en zijn team hun op de beste hardloopschoenen én outfits voor al hun klanten.

Het assortiment is er op gericht om zowel de absolute beginner als de ervaren marathon loper van het juiste materiaal te voorzien. Loop gerust eens binnen een laat je informeren en adviseren door de gedreven en professionele werknemers.

Helaas zit onze vriendendag er alweer op. We hebben nog láng niet alles kunnen zien, maar des te meer reden voor ons om snel nog zo'n dag in te plannen! Ben jij benieuwd naar wat de Haagdijken nog meet te bieden heeft? Klik dan hier.