De hele zomervakantie kunstworkshops voor kinderen in Stedelijk Museum Breda

Waarom maak je kunst en hoe doe je dat? Tijdens Summerschool kijken kinderen naar de wereld door de ogen van een kunstenaar. Deze hele zomervakantie kunnen kinderen vanaf 7 jaar en ouder in het museum aan de slag, samen met Bredase kunstenaars uit de tentoonstelling Razende stilstand – Kunst in Breda van 1970 tot nu. 


Summerschool, foto: Bas Czerwinski

Elke week staat er een andere kunstenaar voor de groep, waardoor kinderen iedere week weer met een ander soort kunst kennis kunnen maken. Alle werken die de kinderen maken krijgen een plaatsje in NEXT, zodat daar een tentoonstelling ontstaat voor en door kinderen. 

De Summerschool-workshops worden gegeven door kunstenaars: Romee van Oers, Arjan Janssen, Michiel van der Zanden, Cécile Verwaaijen, Danielle Lemaire en Margot Zweers. Eerst nemen de kunstenaars de kinderen mee naar hun werk in de tentoonstel- ling Razende stilstand – Kunst in Breda van 1970 tot nu, verderop in het museum. Om te kijken, luisteren, bewegen en de kunstenaars de oren van het hoofd te vragen. Vol ideeën gaan de kinderen in NEXT aan de slag met de kunstenaar. Wat wordt het? Tekenen met Danielle? Freestylen met Arjan? Of werken met de speciale verfkwast van Romee? Het kan alle kanten op. 

De gemaakte kunstwerken krijgen vanaf 3 september een plek in een echte tentoonstelling die voor iedereen te zien is tot en met 26 september. 

Praktische informatie en aanmelden
De workshops binnen het programma van Summerschool worden gegeven van 28 juli t/m 3 september op iedere woensdag, donderdag en vrijdag. We starten om 10:00 uur tot 13:00 uur.

Deelname voor kinderen (7+) is gratis. Bekijk het complete programma en meld je aan op: www.stedelijkmuseumbreda.nl/summerschool 

Summerschool maakt deel uit van SummerviBes Breda. Kijk hier voor meer informatie over het complete activiteitenaanbod van SummerviBes. 

Deelnemende kunstenaars aan Summer School, deze zomer, zijn:
28, 29 en 30 juli - Romee van Oers
4, 5 en 6 augustus - Arjan Janssen
11, 12 en 13 augustus - Michiel van der Zanden
18, 19 en 20 augustus - Cécile Verwaaijen
25, 26 en 27 augustus - Danielle Lemaire
1, 2 en 3 september - Margot Zweers