De lekkerste Gin & tonics bij Mitra Drankenspeciaalzaak Gé Reuvers

Gin-tonic is hip en één van de meest favoriete cocktails. Maar wist je ook dat gin een Nederlandse geschiedenis heeft? Gin stamt af van de jenever, ofwel zoals we het vroeger noemden: genever. In de Gouden Eeuw werd er al flink wat genever geproduceerd met de jeneverbes als belangrijkste grondstof.

Een product van Nederlandse bodem: GHINO 

Engelse soldaten, die in de Zuidelijke Nederlanden streden tijdens de Dertigjarige Oorlog, dronken maar wat graag een borreltje en noemden het ‘ginniver’, later afgekort tot gin. Ze namen het ook mee naar huis, gingen zelf distilleren met andere graansoorten en zo werd de Engelse gin geboren. Nog een verschil: voor gin worden plantaardige ingrediënten, de zg botanicals, gebruikt. Naast de jeneverbessen geven deze botanicals de bijzondere smaak aan de gin. Inmiddels zijn er dan ook veel bijzondere soorten gin. Gin-tonic, nog steeds groeiend in populariteit en niet meer weg te denken. 


Bij Mitra Drankenspeciaalzaak Gé Reuvers vind je diverse gins van verschillende merken in diverse prijsklassen. Ook voor de tonics van Fever Tree kun je er terecht. Trots zijn ze op de nieuwste gin in het assortiment, een product van Nederlandse bodem: GHINO. Bedacht door twee goede vrienden. De vijf botanicals zorgen voor een perfecte smaak. Je drinkt hem als classic met ijs en tonic of, net even anders, als Skinny Ginny met ijs en sparkling water. Dat is genieten van een goede gin-tonic. 

Welkom bij Mitra Drankenspeciaalzaak Gé Reuvers, de gezelligste drankenspeciaalzaak én kadospecialist in Breda