Dit weekend in Breda: Kerstmarkten, Winterbier festival, Vijfjarig jubileum Proost en de Rotary santa run

Het is weer vrijdag en dat betekent aftellen tot het weekend! Er is weer genoeg te doen in Breda dus we hoeven niet stil te zitten de komende dagen. In dit artikel hebben we 6 evenementen van dit weekend in de spotlight gezet. Check alle evenementen ook in de BredaCityApp.

fri-nallly, weekend!

Belcrum  wintermarkt

 

Zaterdag 16 en zondag 17 december wordt er in de gezellige wijk 'Belcrum' voor het vierde jaar een gezellige Wintermarkt georganiseerd. De Speelhuislaan wordt dit weekend omgetoverd tot een ware Winterlaan. Beide dagen staan volgepland met verschillende optredens, creatieve workshops, krampjes, livemuziek en verhalenvertellers. Op het winterterras kun je tevens genieten van heerlijke hapjes en drankjes. Een uniek en authentiek evenement, georganiseerd door vrijwilligers uit de wijk. Kortom, een feestje met vrienden, buren, bekenden en onbekenden.

Kerstmarkt Ginneken


Zoals ieder jaar, zal ook de kerstmarkt in het Ginneken weer terug van weggeweest zijn. Zaterdag 16 en zondag 17 december staan in het Ginneken geheel in het teken van kerst. De verschillende koren, bandjes en andere muzikanten zullen zorgen voor de fijnste muziek om helemaal in de kerststemming te komen en te blijven. De ondernemers uit het winkelgebied toveren hun winkels om en bieden allerlei leuks aan in de kraampjes op staat. Even opwarmen? Loop dan lekker binnen bij een van de vele horecagelegenheden voor een lekkere warme chocolademelk of glühwein.

Winterbierfestival


Voor de derde keer organiseert de Bierderij samen met Cafe De Bruine Pij het Winterbier festival met lokale brouwerijen. De bedoeling is dat iedereen hier gezellig zal samen komen met een aantal lokale brouwerijen die hun winterse bieren schenken. Brouwerijen als Big Belly, Bliksem, de Beyerd, Pimpelmeesch, Frontaal, Halve Tamme en Ramses zullen een selectie bieren voor jullie wegleggen. Verder zullen Dokter Worst en Smaaker ervoor zorgen dat jullie met goed gevulde buikjes naar huis zullen gaan!

HORA DEL VERMUT


Hora del Vermut is de Spaanse VrijMiBo van Breda. Tussen 17:00 en 22:00 uur krijg je hier bij elke borrel een gratis pincho.

vijfjarig jubileum van proost


Het is alweer vijf jaar geleden dat Proost in Breda haar deuren opende voor het publiek en dat moet uiteraard gevierd worden! Zorg er daarom voor dat je 16 december in je agenda blokt, en dat je vanaf 22.00 paraat staat om te feesten, want Proost heeft veel moois voor jullie in petto!

rotary santa run


De 6e jaarlijkse Rotary Santa Run vindt zaterdag 16 december plaats. Deze run is hét kerst-evenement voor de hele familie in hartje Breda. De Rotary Santa Run is een fun-run waarbij alle deelnemers een route van ongeveer 3,5 kilometer rennen in een kerstmannenpak voor een goed doel. Overal langs de route staan drumbandjes, blaaskapellen, toeschouwers, en andere verrassende elementen.
Dit jaar start de run op speciale plek… namelijk midden in de Grote Kerk!