Dit zijn de vegan diner hotspots in Breda

Vegan is hot! Het is niet alleen beter voor dier en milieu maar ook super lekker. Steeds meer restaurants bieden daarom ook vegan opties aan. Ben je benieuwd bij welke Bredase restaurants je lekker vegan kunt dineren? We hebben ze hier voor je op een rijtje gezet (afhaalrestaurants hebben we niet meegenomen in dit lijstje). Vegan lunchen? Check dan dit lijstje!


Wat is vegan eten?
In vegan gerechten worden geen dierlijke producten gebruikt. Geen vlees of vis, maar dus ook geen zuivel of kaas. Wat kan ik dan wel eten horen we je denken... nou super veel dus! Laat je verrassen door het enorme aanbod van verrassend en super lekkere gerechten.

ZEEZICHT

Café Restaurant Zeezicht bestaat al bijna dertig jaar en dat is niet voor niets. Ze hebben een altijd verrassende kaart met ingrediënten die ze bij lokale boeren halen. Duurzaamheid staat centraal bij Zeezicht en er staan verschillende vegan gerechten op de kaart. 

DE BOTANIST

De Botanist is een hip restaurant met cocktailbar aan de Tolburgstraat in Breda. Vanaf het terras heb je uitzicht over de haven van Breda. Ze staan bekend om hun shared dining concept met grote planken. Zowel voor lunch als diner hebben ze genoeg vegan opties. 

Mr. Moos

Denk aan London, denk aan speakeasy en denk aan the gentlemens club. Giet hier een fris sausje over van een Franse Bistro en Mr. Moos is geboren. Ze hebben de "good old classics" op de kaart staan, waaronder ook vegan opties. Het ligt aan de Grote Markt van Breda en vanaf het terras kijk je zo uit op de Grote Kerk van Breda.

ELLIS

Ellis is een hip restaurant aan de Grote Markt van Breda. Ze staan bekend om hun burgers, waaronder ook een aantal heerlijke vegan burgers. Maar ze hebben ook veel andere vegan bites. Lees er meer over in onze foodblog

CHIDOZ BREDA

Bij Chidóz vind je Mexicaanse classics in een nieuw jasje. Legendary burritoz, tacos, salads en bowls, met verrassende ingrediënten van over de hele wereld. Het restaurant is gevestigd aan de Boschstraat, schuin tegenover het Stedelijk Museum van Breda.

WELL BREDA

Well is ontstaan vanuit het idee om een gezonde leefstijl makkelijk en betaalbaar te maken. Ze hebben heerlijke healthy bowls, wraps, breads, juices en koffies. Daarnaast hebben ze een heel bijzonder terras!


SENANG MAKAN

Beleef Indonesië met de gerechten van chef Chesron met het beste van de Molukken en met de bekende kwaliteit van Senang Makan. Een absolute aanrader is de vegan rijsttafel! In de zomer kun je ook heerlijk dineren in de gezellig binnentuin. 

DE COLONIE

Het restaurant heeft een unieke ligging met uitzicht op de Grote Markt en de Kerk. De koloniale inrichting met glas in lood, oude schilderijen en authentieke stukken uit vervlogen tijden, geven een gezellige en ongedwongen sfeer. Ze besteden veel aandacht aan vegan gerechten die ze van begin tot eind zelf maken. 

SUIKERKIST BREDA

Suikerkist is een Urban Grand Café gevestigd aan de gezellige Havermarkt. Het interieur is warm en stoer, met een aantal bijzondere muurschilderingen. De zaak is geopend voor lunch, diner en borrel. Op de kaart hebben ze veel vegan opties. Bekijk hier onze foodblog.

POPO

Een bezoek aan Popo is een avond Mexico met de karakteristieke en levendige sfeer. Het is de combinatie van enthousiaste en gastvrije bediening, vers gemixte cocktails, authentieke Mexicaanse gerechten en het kleurige cantina interieur die een avondje Popo zo speciaal maken. Je waant je in Mexicaanse sferen en kunt genieten van heerlijke vegan gerechten. 

RAGAZZI ITALIANI

De beste pizza van Breda eet je misschien wel bij Ragazzi Italiani in de Foodhall. De twee Italiaanse chefs maken alles zelf en dat proef je! Ze hebben een aantal heerlijke vegan opties, die je echt moet proeven. 

GEISHA LOUNGE

Geisha Lounge is een hip sushi restaurant met cocktailbar. Ze experimenteren vaak met nieuwe gerechten en hebben ook een mooie selectie van vegan sushi een aantal andere gerechten. Het restaurant is gevestigd aan de gezellig Havermarkt van Breda.

ENJOY VIETNAM

Vietnamees restaurant Enjoy Vietnam biedt de lekkerste (echte) Vietnamese gerechten. In de keuken staan 2 Vietnamese koks die je smaken zal laren ervaren die je nooit zult vergeten. Een authentiek en bijzonder restaurant in hartje Breda met heerlijke vegan opties.

REESTAURANT VANNU

Vannu serveert een verfijnd groentemenu met pure, bovenal plantaardige en verse ingrediënten. Het menu bestaat uit gerechten die helemaal in het nu staan, met oog voor duurzaamheid, verspilling, Nederlandse herkomst en cultuur. Er is keuze uit een 3-, 4-, 5- of 6-gangen dinermenu en voor de lunch kunt u ook kiezen uit 2 of 3 gangen

UME BREDA

Ontdek de heerlijke keuken van Japans restaurant Ume. In een sfeervolle ambiance kun je onbeperkt genieten van zo’n honderd soorten sushi-, teppanyaki- en grillgerechten, volgens het all you can eat concept. Als vegan heb je hier ook voldoende keuze voor een gevarieerd diner. 

sugo - asterdhoeve

Bij SUGO eet je pizza al taglio, vierkante pizza's uit Rome met een ruime keuze in toppings. Ze hebben maarliefst vijf verschillende soort vegan pizza's! De bodem van deze pizza's is lekker krokant en super luchtig. De Sugo Breda franchise is gevestigd in de Asterdhoeve Breda. 

HAPPY ITALY

Happy Italy, een restaurant waar je dagelijks geniet van een lekkere, grote pizza, een heerlijke pasta, een frisse salade of een heerlijke panini. Vegan opties zijn er genoeg!

de jongens van ZAND & KLEI

Zand & Klei is een fast casual restaurant gericht op de aardappel. De ordinaire knol die ze graag in een ander jasje verrassend lekker willen maken. Op de kaart staan ook heerlijke vegan varianten. Het restaurant is gevestigd aan de sfeervolle Veemarkstraat in Breda.

Menukaarten worden regelmatig aangepast. Hierdoor kan het voorkomen dat sommige vegan opties komen te vervallen. Check van tevoren even de menukaart of bel even met het restaurant. Enjoy!

Mist er naar jouw mening iemand in dit lijstje? Laat het ons weten en stuur een mailtje naar info@stappen-shoppen.nl!