Dit zijn de vegan lunch hotspots van Breda

Vegan is hot! Het is niet alleen beter voor dier, milieu en gezondheid maar ook super lekker. Steeds meer lunchrooms en restaurants bieden daarom ook vegan opties aan. Ben je benieuwd waar je de lekkerste vegan gerechten kunt bestellen? We hebben ze hier voor je op een rijtje gezet. Vegan dineren? Bekijk dan dit lijstje!


Wat is vegan eten?
In vegan gerechten worden geen dierlijke producten gebruikt. Geen vlees of vis, maar dus ook geen zuivel of kaas. Wat kan ik dan wel eten horen we je denken... nou super veel dus! Laat je verrassen door het enorme aanbod van verrassende en super lekkere gerechten.

well breda

Well is ontstaan vanuit het idee om een gezonde leefstijl makkelijk en betaalbaar te maken. Ze hebben heerlijke healthy bowls, wraps, breads, juices en koffies. Daarnaast hebben ze een heel bijzonder terras!

ANNE & MAX

Anne & Max is gevestigd in een prachtig pand aan de Wilhelminastraat in Breda. Ze hebben zelfs een super sfeervolle stadsdtuin! Je kunt hier terecht voor ontbijt en lunch. Bij Anne & Max werken ze met verse, authentieke en gezonde producten. Op de kaart staan ook veel vegan opties. 

SUNSHINE LUNCH & LOUNGE

Lunchroom Sunshine is geboren uit de passie voor reizen, lekker eten en een leven vol kleur en avontuur. Ieder bezoek aan deze lunchroom voelt aan als een mini-vakantie. Ze hanteren een no-waste policy en hebben veel vegan opties op de kaart staan. 


IN KANNEN & KRUIKEN

In Kannen & Kruiken is gevestigd in de Veemarktstraat in Breda. Achter de zaak kun je in de ruime stadstuin genieten van het zonnetje op een rustige plek. Ze hebben heerlijke vegan opties, zoals de vegan club, vegan hotdog of vegan shaksuka. 

JACK & JACKY'S

Jack & Jacky’s opende in juni 2022 haar deuren en heeft als missie mensen op een makkelijke en lekkere manier, gezond te laten eten. Je kunt er terecht voor gezonde sandwiches, smoothiebowls en salades. Onze favoriet is de sandwich met vegan kip, lees hier de vegan foodblog!

POKÉ&ZO

Poke & Zo aan de Ginnekenweg serveert heerlijke pokebowls maar ook burgers en speciale gezonde kindermenuutjes! Het restaurants is geopend vanaf 6 mei en gevestigd aan de Ginnekenweg 20.

de colonie

Het restaurant heeft een unieke ligging met uitzicht op de Grote Markt en de Kerk. De koloniale inrichting met glas in lood, oude schilderijen en authentieke stukken uit vervlogen tijden, geven een gezellige en ongedwongen sfeer. Ze besteden veel aandacht aan vegan gerechten die ze van begin tot eind zelf maken. 

DE botanist

De Botanist is een hip restaurant met cocktailbar in het centrum van Breda. Vanaf het terras heb je uitzicht over de haven van Breda. Ze staan bekend om hun shared dining concept met grote planken. Zowel voor lunch als diner hebben ze genoeg vegan opties. 

ELLIS

Ellis is een hip restaurant aan de Grote Markt van Breda. Ze staan bekend om hun burgers, waaronder ook een aantal heerlijke vegan burgers. Maar ze hebben ook veel andere vegan bites. Lees er meer over in onze foodblog

ragazzi italiani

De beste pizza van Breda eet je misschien wel bij Ragazzi Italiani in de Foodhall. De twee Italiaanse chefs maken alles zelf en dat proef je! Ze hebben een aantal heerlijke vegan opties, die je echt moet proeven. 

the cake room by a cup of cake

Kom langs in het hart van Breda voor een heerlijke (cup)cake, sweet lunch, high tea of een andere traktatie. Natuurlijk gecombineerd met een lekker kopje koffie, een unieke monster shake of cocktail. Er zijn voldoende vegan opties, enjoy!

MR. MOOS

Denk aan London, denk aan speakeasy en denk aan the gentlemens club. Giet hier een fris sausje over van een Franse Bistro en Mr. Moos is geboren. Ze hebben de "good old classics" op de kaart staan, waaronder ook vegan opties. Het ligt aan de Grote Markt van Breda en vanaf het terras kijk je zo uit op de Grote Kerk van Breda.

SUIKERKIST BREDA

Suikerkist is een Urban Grand Café gevestigd aan de gezellige Havermarkt. Het interieur is warm en stoer, met een aantal bijzondere muurschilderingen. De zaak is geopend voor lunch, diner en borrel. Op de kaart hebben ze veel vegan opties. Bekijk hier onze foodblog.

BAGELS & BEANS VAN COOTHPLEIN & GASTHUISPOORT

De vrijplaats voor koffie, bagels & geluk. Waar de waan van de dag plaatsmaakt voor een rustmoment. Alles vers bereid en klaar terwijl je lacht. Bij Bagels & Beans werken ze vaak met biologische producten en hebben ze ook heerlijke vegan opties.

SPRUIT.

Spruit is een ontbijt - lunchroom gevestigd op het van Coothplein. Deze sfeervolle plek heeft american pancakes en genoeg vegan ontbijt - en lunch opties en alles vers bereid. Ook hebben de kids een eigen menukaart met veel gezonde keuzes.  

PUICK

PuiCk is gericht op genieten en beleven. Plof neer op onze Chesterfield banken en geniet in de gezellige lunchkamer midden in het centrum van Breda. Ze serveren unieke gerechten die je nergens anders zult vinden. 

HAPPY ITALY

Happy Italy, een restaurant waar je dagelijks geniet van een lekkere, grote pizza, een heerlijke pasta, een frisse salade of een heerlijke panini. Vegan opties zijn er genoeg!

EAZIE

Door de focus op gezonde voeding en de unieke bereidingswijze is je maaltijd altijd lager in calorieën, vol smaak en boordevol gezonde voedingsstoffen. Ze hebben hier ook veel vegan opties. Eazie Breda is gevestigd in de Houtmarkt, middenin het centrum van Breda.

K.O.I. KANPAI

K.O.I Kanpai is een Japanse winkel in de Halstraat op nummer 25. Je vindt hier een uitgebreid assortiment aan Japanse lifestyle producten en alles voor de boodschappen voor je eigen Japanse maaltijden thuis. Daarnaast worden er heerlijke Japanse gerechten voorbereid en voor take away aangeboden. Hierbij zitten overheerlijke vegan varianten!

BLACK & WHITE KAFÉ

Als Bredase vegan lunchspot biedt Black & White KAFE een sfeervolle en hippe ontmoetingsplek waar lekker en gezond eten centraal staat. Neem plaats op de Balinese meubels gemaakt van oude vissersboten of geniet van de zon in de groene CityGarden. Lees hier meer in onze foodblog!

Brownies & downies breda

Brownies & Downies staat voor puur. Puur in al haar facetten. De medewerkers zijn enthousiast, oprecht en puur. Maar ook de producten waarmee ze hun heerlijke lunchgerechten bereiden beschouwen ze als puur. Ze werken namelijk met verse en ambachtelijke producten en op de lunchkaart staan ook een aantal vegan opties. 

KOFFIEBAR SOWIESO

Koffiebar Sowiesoeen is gelegen in een rustig straatje midden in het bruisende centrum van Breda. In onze huiselijke bar serveren ze de koffies, ontbijt, lunch en taartjes. Meestal vegan, altijd gezond en gemaakt van natuurlijke, lokaal geproduceerde ingrediënten.

Mist er naar jouw mening iemand in dit lijstje? Laat het ons weten en stuur een mailtje naar info@stappen-shoppen.nl!