Een dag genieten aan de Ginnekenweg

De Ginnekenweg is een unieke straat in Breda en tevens onderdeel van het chique winkelgebied 'Oranje Zuid'. Het is een straat vol historie en een uitgebreid aanbod aan verschillende boetiekjes, speciaalzaken en horecabedrijven. De bedrijven die gevestigd zijn aan de Ginnekenweg worden daarnaast gekenmerkt door de persoonlijke aandacht en vakkennis. Je treft in bijna elke winkel en horecazaak de eigenaar en daarmee ook veel professionele kennis van alle producten. Kortom: wil je gezellig een hapje en een drankje doen óf wil je liever in alle rust een dagje shoppen? Dan ben je aan de Ginnekenweg aan het juiste adres. Vandaag nemen we je mee tijdens een dagje stappen en shoppen in deze prachtige straat, ga je mee?


De Ginnekenweg bevindt zich in het verlengde van het Van Coothplein de Wilhelminastraat. Parkeren kan recht voor de deur, maar er stoppen ook bussen vanuit het station. De Ginnekenweg start aan het kruispunt met de Baronielaan en de Wilhelminastraat. Ons oog valt hier op het adembenemende kunstwerk ‘De Koninginnen’. Het kunstwerk is gefinancierd door het Mondriaan Fonds, de gemeente Breda en verschillende ondernemers uit de buurt. De dieren hangen op bijna tien meter hoogte en symboliseren de Oranjes: Beatrix en Maxima. De gouden leeuwen zijn kenmerkend voor dit exclusieve deel van Breda.

Omdat we wat aan de vroege kant zijn besluiten we binnen te lopen bij Gusti Factory. Hier beginnen we de dag met een heerlijke kop Italiaanse Illy koffie en een warme, Brusselse wafel met warme kersen en slagroom. Gusti staat ook bekend om haar huisgemaakte schepijs en de Italiaanse lunch, bekijk hier onze foodblog. We voelen ons hier heerlijk op ons gemak. 


Het drinken van goede kop koffie in de ochtend is trouwens ook aan te raden bij Coffeelicious. Ze serveren naast goede koffie ook overheerlijke Britse en Hollandse ontbijt- en lunchgerechten. Zeker eens de moeite om binnen te lopen. Na genoten te hebben van onze koffie’s en wafel, is het tijd om te gaan shoppen.


De eerste winkel waar we binnenlopen is Zusjes Boutique. Deze naam heeft de winkel te danken aan zusjes Josephine en Frederique die samen met hun team de zaak runnen. Zusjes Boutique staat bekend om de leukste kleding, mooie sieraden en inspirerende woonaccessoires. Een kijkje bij de zusjes is een hele beleving. Kun je maar moeilijk een keuze maken? Josephine en Frederique helpen je graag met het uitzoeken van de juiste outfit zodat jij met een goed gevoel de winkel verlaat, net als wij.


niche merken die slechts op enkele plekken in Nederland verkrijgbaar zijn

Nu we goed geslaagd zijn bij Zusjes Boutique lopen we binnen bij Skins Cosmetics. Dit is dé place to be op het gebied van bijzondere parfums, huidverzorging, professionele make-up en een echt onafhankelijk en persoonlijk advies. Skins Cosmetica is gespecialiseerd in niche merken die slechts op enkele plekken in Nederland verkrijgbaar zijn en in het buitenland een iconische status genieten. We laten onze gezichten voorzien van wat make-up van de mooiste merken als Ellis Faas en Laura Mercier. Een product waar we direct fan van zijn is de ‘Velour Lovers’ lipstick. Dit is een sterk gepigmenteerde, hydraterende lipkleur met een matte, satijnen afwerking. We kopen deze in de kleur temptation en vervolgen onze weg weer naar buiten. 

Wil je trouwens eens voorzien worden van een persoonlijk huid- of make-up advies? Loop dan gerust binnen bij Skins Cosmetics. 

Ben jij net als wij, een liefhebber van bloemen, planten én interieur? Of liever nog, een combinatie van die drie aspecten? Lees dan snel verder. Wij liepen binnen bij Moss: een inspirerende winkel met bijzondere woonartikelen, bloemen en planten. Kortom; een winkel vol producten die je huis persoonlijk en sfeervol maken. Bij MOSS vind je unieke interieurvondsten, veelal gemaakt van stoere, natuurlijke materialen en ieder met een eigen verhaal. Daarnaast worden er interieurartikelen van bekende en minder bekende merken verkocht. De woonproducten zijn niet onder te brengen in één bepaalde stijl; bij MOSS vind je diverse interieurstijlen door elkaar. Zo biedt deze winkel voor ieder wat wils. Wat de producten wel overeen hebben is dat ze allemaal met passie uitgezocht en bijeen gebracht zijn tot een verrassend en inspirerend geheel. De mooie bloemen en stoere planten maken het helemaal compleet.



Nog twee winkels aan de Ginnekenweg waar je terecht kunt voor prachtige bloemen zijn V&V Bloemen & Wonen en Bloembinderij Vergeet Mij Niet. Op dit stukje bevinden zich overigens veel leuke winkels naast elkaar! Bij De Roos verkopen ze mooie schoenen voor dames en heren, bij Ins and Outs tweedehands merkkleding voor dames en kinderen, bij Farah vind je honderden Perzische Tapijten en bij Henri Bloem slaag je altijd voor een heerlijk flesje wijn. Kortom, letterlijk teveel om op te noemen! Maar gelukkig hebben we hier alle informatie over de straat en alle winkels op een rijtje gezet. 


Voor de lunch kun je aan de Ginnekenweg onder andere bij Colins terecht. Een bar- en grillrestaurant in één, maar niets standaards. Je waant je even in het sfeervolle New York om te lunchen, borrelen maar ook heerlijk om te dineren in een relaxte atmosfeer. Bekijk hier onze foodblog!



Met een volle maag lopen we door naar De Broodbakkers en Mevrouw Janssen. De naam van de zaak maakt ons nieuwsgierig omdat we niet precies weten wat we moeten verwachten. Bij binnenkomst zien we een bakkerij en lifestyle winkel in één. Je kunt er genieten van een lekker kopje koffie, binnen of in de tuin. Daarnaast kun je ook gezonde desem broden halen en worden er werken van kunstenaars geëxposeerd, veelal zijn dit Bresase kunstenaars. Dit soort unieke zaakjes sieren en kenmerken de Ginnekenweg. Waar je in het stadscentrum vaak de grotere ketens waaronder H&M, Zara en Mango tegenkomt, vinden wij het zo nu en dan extra leuk om juist bij dit soort verborgen pareltjes binnen te lopen. En dat komt goed uit, de Ginnekenweg zit er vol mee! We gaan gauw door naar de volgende.


liefde voor originele lifestyle-producten

Schuin tegenover De Broodbakkers en Mevrouw Janssen is Palma gevestigd: de conceptboutique van Mascha Schaffels en Kiki Luijpen. Zij combineren hun liefde voor originele lifestyle-producten, mode en styling en weten zo een unieke sfeer neer te zetten in hun winkel. Dat wat Mascha en Kiki leuk en mooi vinden verkopen ze. Het is alsof je een kijkje neemt in hun woonkamer en kledingkast. Een verlengstuk van henzelf en hun persoonlijke stijl. Voor de lifestyleartikelen kiezen ze voor ontwerpers uit binnen- en buitenland. Tevens vind je er cadeaus en accessoires voor mannen, vrouwen en kinderen. Bij een bezoekje aan de Ginnekenweg adviseren we je beslist eens binnen te lopen bij Palma, al is het alleen om het prachtige interieur te bewonderen.

Bij Pastis draait het om de keukentafel en de momenten daaromheen. Je vind hier alles wat je nodig hebt om het eten lekker klaar te maken en het mooi op te kunnen dienen; allerlei delicatessen en bijzondere ingrediënten, maar ook glas, servies en bestek. Ze maken op bestelling ook kant-en-klare borrelplanken van onze delicatessen uit binnen- en buitenland. 

Iets verderop vinden we OPNIEUW. Deze winkel geeft tweedehands merkkleding een nieuwe kans. Iedere week ontvangt de winkel nieuwe items merkkleding uit het hogere segment en niet ouder dan twee jaar. Een greep uit de schatkist: schoenen van Prada, een jas van Burberry, een tas van Gucci en sieraden van Otazu. Ben je op zoek naar nog meer leuke boetiekjes? Loop dan ook eens binnen bij Sans-Trop-Pay, Allure By Ernie Bertens of Chevalerie. Deze winkels zijn eveneens de moeite waard. Helaas hebben geen tijd meer over, we hebben namelijk geserveerd bij By Roots.


By Roots heeft een mediterrane keuken. Vers bereide gerechten met een hoofdrol voor groenten. Niet per se vegetarisch, maar wel met een betere en gezondere balans dan bij het overgrote aanbod buitenshuis. En dit alles met mooie spannende smaken, want dat is uiteindelijk het allerbelangrijkste van eten: dat het lekker is! 

mooie producten met verrassende en stoere smaken

We sluiten de dag af met een gezellig borrel bij Café Noir, een prachtige zaak waar je kunt lunchen, dineren en uiteraard borrelen. Benieuwd naar onze ervaring? Bekijk dan hier onze foodblog. Op vrijdag is de keuken van Café Noir gesloten, dan staan de mensen namelijk met de benen buiten voor de vrijdagmiddagborrel. Op vrijdag kun je ook gezellig borrelen bij Pinchosbar Vermut, waar je dan tussen 17:00 en 22:00 uur een gratis pincho krijgt bij elke borrel!

Met volle tassen, een volle maag en een zeer voldaan gevoel gaan we naar huis. De Ginnekenweg heeft ons weer positief verrast met het veelzijdige en vooral unieke aanbod. Hier komen we zeker nog een keer terug!