Een kijkje bij de vernieuwe winkel van Patisserie Joep

Patisserie Joep opende in 2017 de winkel aan de Koninginnestrtaat 1 in Breda. Je kunt hier terecht voor heerlijke patisserie, chocolade, taarten, macarons, pralines en nog veel meer. Alles wordt huisgemaakt en sinds de verbouwing kun je  zelfs meekijken in de keuken van Joep. Eigenaren Joep en Kelly nodigden ons uit om een kijkje te nemen.


De lekkerbekken en zoetekauwen onder ons zullen zich nauwelijks kunnen bedwingen als ze de winkel binnen lopen. Overal waar je kijkt staat iets lekkers en vanuit de open keuken komen de geuren van vers gebak je tegemoet. Voorheen had Joep een bedrijfskeuken op een andere locatie, maar nu is deze geïntegreerd in de winkel. 

Als we Joep vragen wat zijn specialiteiten zijn lacht hij vriendelijk. "Alles is lekker en met liefde bereidt. Veel mensen komen regelmatig terug voor onze pralines en macarons. Die moet je zeker een keer proberen!" De pralines zijn er in vele kleuren en smaken, wat dachten jullie bijvoorbeeld van limoen en gember of gin met witte chocolade. Er is eigenlijk teveel om te kiezen, maar het leuke is dat je zelf kunt combineren. 

Terwijl Joep verder werkt aan zijn bijzondere creaties laat Kelly ons de winkel zien. Net als bij de pralines mag je met de macarons je eigen doosje samenstellen. Leuk om cadeau te geven, maar nog veel leuker om te krijgen!

Naast de heerlijke pralines en macarons heeft Patisserie Joep ook een uitgebreid assortiment aan taarten en gebakjes. Over de champagnetaart van Joep hebben we al veel gehoord, maar we zien ook heerlijke taarten met rood fruit of chocolade. 

De gebakjes van Joep zijn net kunstwerken, bijna te mooi om op te eten. Als we proeven zijn we helemaal verkocht: de gebakjes zijn luchtig, vol van smaak en niet te zoet. 


Patisserie Joep levert ook bonbons en desserts aan veel horeca in Breda. Het zou dus zomaar kunnen dat je zijn creaties al eens geproefd hebt. Onze tip: haal deze feestdagen de lekkernijen van Patisserie Joep in huis en ervaar het zelf!


WIN EEN LUXE PROEVERIJ VAN PATISSERIE JOEP VIA FACEBOOK EN INSTAGRAM