Eerie Wanda meets Nick Drake in Stedelijk Museum Breda

De bekende indiepopband Eerie Wanda geeft 7 oktober een intiem optreden in de tentoonstellingsruimte Danielle Lemaire - You Know I Am Not There, in Stedelijk Museum Breda. In deze mystieke ruimte lijkt beeldend kunstenaar Danielle Lemaire de ziel van Nick Drake tot leven te hebben gebracht. Eerie Wanda-leadzangeres Marina Tadic en toetsenist Jeroen de Heuvel spelen deze avond muziek van hun tweede album Pet Town.

Alles in de tentoonstelling You Know I Am Not There van Danielle Lemaire draait om Singer- songwriter Nick Drake. In tegenstelling tot de bescheiden bekendheid die hij gedurende zijn leven genoot, heeft Nick Drake anno 2020 een ware cultstatus bereikt en is hij uitgegroeid tot één van de belangrijkste singer-songwriters van de twintigste eeuw. De drie platen die hij uitbracht, worden telkens herontdekt door een nieuw publiek. De weemoed in zijn liedjes, zijn vroegtijdig overlijden en het schaarse beeld- en geluidsmateriaal nodigen zijn fans uit om de persoonlijkheid van Nick Drake zelf in te vullen. Voor velen van hen belichaamt Nick Drake een nostalgisch verlangen naar een verloren leven en een verdwenen wereld.

Danielle Lemaire: “Voor mij biedt de muziek van Nick Drake een grote ruimte voor dromerigheid. Het onthult een verborgen innerlijke wereld met een onderliggende, slapende, soort van gerust- stellende droefheid. Het leidt naar een tijd en plaats die minder hyper is dan de wereld van vandaag, naar een magische stilte waarin ruimte is voor zoete melancholie en traagheid. Een plek om naar toe te gaan als je je wil terugtrekken uit de hectiek.”

Net als Nick Drake zoekt Eerie Wanda de melancholie op in haar muziek. Tadics gevoelige intuïtieve teksten en de bezeten beheersing waarmee ze haar vocale boodschap brengt, geven de muziek een puur en mystiek karakter.

Eerie Wanda meets Nick Drake is te zien in zaal 4 van Stedelijk Museum Breda op 7 oktober 2021. Inloop vanaf 19:30 uur. Om 20:00 uur start het muziekprogramma dat duurt tot 20:40 uur.

Praktische informatie
Kaarten zijn vooraf te kopen via Eventbrite. Kijk voor meer informatie op www.stedelijkmuseumbreda.nl/actueel