Experienceblog: Sieraden en accessoires shoppen bij Brandfield

In de geheel vernieuwde Houtmarkt openden onlangs de deuren van Brandfield. Brandfield is dé specialist op het gebied van style items waarmee je iedere outfit compleet maakt. Horloges, sieraden, zonnebrillen, tassen en portemonnees; je vindt het er allemaal. Vandaag ben ik voor het eerst in deze prachtige winkel, op zoek naar de mooiste style items die mijn outfit voor de feestdagen complementeren. Ik heb er zin in.

Het is een koele zaterdagochtend wanneer ik binnenstap in het sfeervol en modern ingerichte Brandfield filiaal. De medewerksters begroeten me hartelijk terwijl ik mijn oog valt op de prachtige collectie. Zo'n ruim aanbod aan verschillende armbandjes, ringen, kettinkjes, horloges en tassen zie je niet vaak. Ik besluit me te laten adviseren door één van de vriendelijke medewerksters.

We besluiten te beginnen met de zoektocht naar een horloge zodat ik daarna mooie accessoires kan uitzoeken die hierbij passen. Mijn oog valt al vrij snel op een zilver- en goudkleurig horloge van het Amsterdamse merk Cluse (model Minuit). Dit horloge heeft een Quartz uurwerk, een zilveren en met mineraalglas afgedekte wijzerplaat én een roestvrijstalen band.

Prijs horloge: €129,95 

Omdat het horloge zowel zilver- als goudkleurig is, besluit ik de rest van de accessoires ook in beide kleuren te passen. Zo ontstaat een speelse, maar toch chique uitstraling. Op de foto hierboven heb ik vier verschillende ringetjes om van het merk Violet Hamden. Violet Hamden is een private label van Brandfield waar zelfontworpen, minimalistische oorbelletjes, ringetjes, kettinkjes én tevens prachtige horloges van verkocht worden. Alle sieraden van Violet Hamden zijn gemaakt van écht 925 sterling zilver.

Prijs ringetjes: €35,00

De sieraden worden uitsluitend gemaakt van de beste materialen.

Omdat ik meerdere gaatjes in mijn oren heb en het aanbod zo groot is, besluit ik mij ook voor de oorbellen te laten adviseren voor de medewerkster van Brandfield. Ze neemt me mee naar een vitrine waar de prachtige oorbelletjes van het merk ANNA + NINA in hangen. De sieraden van dit merk worden uitsluitend gemaakt van de beste materialen.

Voor in mijn eerste gaatje kiezen we voor het 14 karaat gouden 'Fou D'Amour Single Coral' oorbelletje. Daarnaast, in mijn tweede gaatje, komt de 'Fou D'Amour Eden Ring', 14 karaat goud. En in mijn derde en tevens laatste gaatje kiezen we voor de 'Solid Gold Carre Chain' oorstekers, eveneens van 14 karaat goud. 

Fou D'Amour Single Coral oorbelletje: €94,95
Fou D'Amour Eden oorbel: €174,95
Solid Gold Carre Chain oorsteker: €139,95


Leuk om te weten is dat Brandfield van hetzelfde merk ANNA + NINA ook bijpassende ringetjes verkoopt. Wat dacht je van bovenstaande varianten? Alle drie zijn ze gemaakt van 14 karaat goud en je krijgt ook nog eens een heel jaar garantie. Hoe fijn is dat!? 

Ringetjes van ANNA + NINA variëren tussen de €129,95 en de €364,95.

honderden verschillende oorhangers en oorstekers

Ben je op zoek naar sieraden die nét iets vriendelijker zijn voor je portemonnee? Ook dan ben je bij Brandfield aan het juiste adres. Mijn oog valt in dit geval op het sieradenmerk Karma. In de winkel worden honderden verschillende oorhangers en oorstekers van dit merk verkocht. Voor nog geen €10,00 koop je al prachtige 925 sterling zilveren oorbelletjes (zilver of goudkleurig).


Niet veel verderop ligt een adembenemend mooie selectie van MINITIALS sieraden tentoongesteld. Dit merk is uniek omdat je er je eigen kettingen, armbanden, ringen en oorbellen mee kunt personaliseren. Wat dacht je van een ketting met de initialen van jou en je vriend eraan? Of een zelfontworpen tekst? En kies je dan voor een glanzend of mat sierraad? Alles is mogelijk! 

Vrouwelijk, elegant en modern, met een vleugje 'je ne sais quoi', is het andere private label Isabel Bernard van Brandfield. Van het merk worden onder andere oorbellen, kettinkjes, armbandjes en ringen verkocht. Hierboven heb ik een goudkleurig initiaal armbandje vast. Hiervan worden ook (bijpassende) kettinkjes verkocht. Super schattig, heel persoonlijk en gemaakt van 14 karaat goud.

Armbandje met initiaal: €129,95

optimaal draagcomfort

Om mijn outfit écht af te maken ga ik nog op zoek naar een mooi tasje. Bovenstaand tasje van het merk Furla heeft een prachtige neutrale, nude-kleur. Handig om te weten is dat alle tassen van Furla licht van gewicht zijn en daardoor een optimaal draagcomfort bieden. Daarnaast biedt Brandfield maar liefst twee jaar garantie op de tassen van Furla.

Furla tasje: €245,00

Onderweg naar de kassa besluit ik ook alvast twee mooie kerstcadeau's voor mijn ouders te kopen. Mijn moeder wordt binnenkort door mij verrast met een smartwatch van Michael Kors en mijn vader krijgt een prachtige Buddha To Buddha armband cadeau. 

Ben jij nou zelf ook nog op zoek naar een mooi cadeau voor iemand anders maar kun je maar geen keuze maken? Geen probleem! Brandfield verkoopt ook gift cards die tegen elk gewenst tegoed te verkrijgen zijn.

Nadat al mijn aankopen in speciale doosjes en tasjes zijn ingepakt snap ik waarom Brandfield zo aan het groeien is. Niet alleen de collectie is uniek, maar ook de service laat niets te wensen over! Ik heb mijn ogen uitgekeken en verlaat met twee goed gevulde tassen en een hele grote glimlach de mooie Brandfield winkel!

meer dan 16.000 verschillende producten van ruim 200 verschillende merken

Ben je ook op zoek naar mooie style items? Dan staan de medewerksters van Brandfield zeven dagen in de week voor je klaar om jou te voorzien van persoonlijk advies en de mooiste accessoires. Liever online shoppen? Neem dan een kijkje op de webshop van Brandfield. Hier vind je meer dan 16.000 verschillende producten van ruim 200 verschillende merken.