Experienceblog: Cryo Facial behandeling bij Floathouse

We zijn uitgenodigd bij Floathouse voor een relatief nieuwe en in ieder geval voor ons nog onbekende behandeling. Nieuwsgierig lopen we de Bosschtraat in, want wat wij gaan doen staat in de wereld bekend als de “RED CARPET TREATMENT” voor je gezicht. Vandaag ondergaan we hier namelijk een Cryo Facial. Inmiddels weten we Floathouse wel te vinden wanneer het gaat lichamelijk en mentaal herstel. Twee unieke ervaringen; floaten & cryotherapie die we eerder mochten testen, maar sinds een paar maanden kun je hier ook terecht voor een speciale behandeling, specifiek bedoeld voor huidverbetering van het gezicht. Daar willen we graag meer van weten! 

Nieuw bij Floathouse; Cryo Facial ; DE red carpet treatment voor je gezicht

Wat is Cryo? En waar is het goed voor? Dat vroeg ik me in eerste instantie af toen ik hoorde van deze behandeling. Cryotherapie is eigenlijk niets nieuws, het bestaat zelfs al eeuwen. Het principe is simpel; je stelt je lichaam bloot aan extreme kou. Uit onderzoek is gebleken dat extreem lage temperaturen ons imuumsysteem versterken. Doormiddel van de Cryotherapie komt je lichaam in aanraking met een temperatuur van maar liefst -160 graden en verbetert en herstelt je huid in een versneld proces. 

De behandeling van vandaag richt zich specifiek op het gezicht. De Cryo Facial is namelijk een behandeling van de huid met een zeer koude, droge luchtstroom. Door de lage temperatuur trekken de bloedvaten in de huid samen. Na de behandeling gaan deze weer helemaal open staan, waardoor gifstoffen in de huid sneller worden afgevoerd. De Cryo Facial zorgt ervoor dat callogeenaanmaak wordt gestimuleerd. Bovendien draagt deze behandeling bij aan het verminderen van huidirritatie, de huid wordt strakker en stralender en littekens en acne worden minder zichtbaar. Bovendien zorgt de Cryo voor een betere huidtextuur en teint. Dat willen we wel proberen! 

Een strakkere en stralendere huid door cryotherapie!

Ik mag plaatsnemen in de behandelruimte waar een van de vriendelijke medewerkster mij nog een keer vertelt wat ze precies gaat doen. Het apparaat wat gebruikt wordt voor deze behandeling zorgt voor een koude en droge luchtstroom. Ik hoef daardoor ook niet mijn make-up te verwijderen en kan gewoon zonder enige voorbereidingen plaatsnemen in de stoel. Lekker makkelijk! 

Je huid is normaal zo’n 34 graden. Tijdens de behandeling wordt dit terug gebracht naar slechts 4 graden. In zo’n 10 tot 15 minuten wordt de luchtstroom steeds van links naar rechts over mijn gezicht bewogen. Het voelt eigenlijk wel zacht aan. Waar ik het vooraf wat spannend vond en ik op zag tegen de lage temperatuur (ik ben een ontzettende koukleum) lig ik nu ontspannen en kletsen we wat.

Cryotherapie wordt ook gebruikt om pijn en ontstekingen te verminderen. Het is vergelijkbaar met ‘ijskoelen’, maar dan veel krachtiger, sneller en efficiënter. Bij Floathouse komen dan ook regelmatig sporters over de vloer die kampen met een blessure. 

Cryo is krachtiger, sneller en efficiënter dan ijskoelen! 

De behandeling is heel geschikt voor mensen die last hebben van huidirritatie of acne. Zeker wanneer de behandeling vaker herhaald wordt, zal de huid aanzienlijk en ook langdurig verbeteren. Het is mogelijk om bij Floathouse een proefbehandeling te boeken (€19,00) en om naast losse behandelingen ook een 5- of 10-rittenkaart aan te schaffen. Een afspraak kun je heel gemakkelijk via de website maken.

Voor dat ik er erg in heb zit de behandeling er weer op. Mijn gezicht voelt strak en koud aan. Misschien zelfs lichtelijk verdoofd, maar het is absoluut geen vervelend gevoel. Ik wil toch even in de spiegel kijken of er niks opvallends te zien is aan mijn gezicht. Ik zie dat ik een gezonde teint heb en mijn huid voelt echt strakker en energieker. 

Een enkele behandeling zal geen blijvende wonderen verrichten, maar ik voel dat deze 10 minuten toch werkelijk iets gedaan hebben. Floathouse adviseert haar klanten voor een blijvender effect dan ook om de behandeling vaker te herhalen. Een enkele behandeling kan uiteraard ook. Hiervan heb je de uren na de behandeling profijt en een zichtbare stralendere en strakkere huid. 

onderga een proefbehandeling voor maar €19

De gehele avond na de behandeling voelde mijn huid dan ook frisser en energieker aan. Deze behandeling is echt een aanrader wanneer je bijvoorbeeld nog een afspraakje hebt 's avonds. Vooraf een snelle behandeling (waarbij je je make-up gewoon op kan houden) en je straalt de rest van de avond! Floathouse is zeven dagen per week geopend van 9.00 tot 22.30 uur (in het weekend tot 18.00 uur). Je kunt er dus nog net even voor je feestje of vanuit je werk naartoe. Ideaal!