Experienceblog: Indoor Cycling met heerlijke muziek bij Kickfit!

Wij zijn uitgenodigd door eigenaar Yassine bij Health club Kickfit voor een les Kickfit Ride. Bij Kickfit is het mogelijk om afwisselende trainingen te volgen. Dit kan in de vorm van groepsles of een personal training. De groepslessen die zij dagelijks aanbieden zijn onder andere Circuittraining, Bokszaktraining (kickboksen), BBB (Benen, Billen en Buik) en sinds kort ook Indoor Cycling. Wij zijn benieuwd! 

Kickfit Ride is een unieke Indoor Cycling Training bij Kickfit. Tijdens deze groepsles wordt er heerlijke muziek gedraaid. Het is een Full Body Workout waarvan je het grootste deel van de tijd op de fiets doorbrengt. Sporten wordt op deze manier echt een feestje! De les wordt afgesloten met een krachttraining voor het bovenlichaam. Oftewel een gouden combinatie van cardio, kracht en mindfulness. 

Bij aankomst staat er een Kickfit medewerker klaar en verwelkomt iedereen met een mooie brede lach en vraagt naar de schoenmaat. Het gebruik van normale sportschoenen is niet mogelijk daarom krijg je bij Kickfit schoenen ter gebruik. Daarna wordt er precies vertelt, wat je waar kan vinden zodat je kan klaar maken voor de les. Wanneer je de zaal betreedt bevind je jezelf in een sportieve bijna clubsetting met blauw gedempt ligt en motiverende muziek. Vandaag wordt de les verzorgd door Daphne. 


De spullen kan je neerleggen in de kasten die ervoor staan. Ondertussen krijg je de tip om eerst een schoen aan te doen en de tweede pas bij de fiets zelf. Daphne helpt ons met de fiets goed in te stellen: Zadel omhoog op de hoogte van je heup daarna het stuur wat naar achter, ongeveer de lengte van je onderarm. Dit kan je instellen door je onderarm tussen stuur en zadel te leggen. Hierna krijg je uitleg over het vast en los klikken van de schoenen. Bij de fiets ligt een handdoekje en beschikt de fiets over een houder voor je bidon. Het enige wat je mee moet nemen is een flesje water, handdoek en schoenen krijg je ter gebruik bij Kickfit. 



De les begint en Daphne legt eerst uit hoe de fiets werkt. De blauwe knop in het midden bepaald de weerstand voor het fietsen, daaraan zit een zwarte hendel die bepaald hoe zwaar je wilt fietsen. Je hebt verschillende posities met de handen op het stuur van de fiets. Positie 1 bovenin het stuur, positie 2 verder naar onder in het stuur, positie 3 zijkant van het stuur en positie 4 in het midden van je stuur. 


De muziek gaat wat harder en we beginnen met de oefeningen, met een stevig ritme bouwt Daphne het lekker op. De opbouw van de les aanstekelijk en je wilt jezelf blijven uitdagen. Daphne is heerlijk enthousiast en er worden positieve en opbeurende kreten geroepen zoals: ‘jij kan dit, laat je niet gek maken’. Door te fietsen en te focussen op de maat van de muziek, kun je echt even in het moment zijn met jezelf en jouw eigen lichaam, er bestaat op dat moment even niks anders. Naast dat mindful aspect maakt de muziek er ook een feestje van waardoor de les voorbij vliegt. De oefeningen zijn variërend en opbouwend van tempo. Voordelen van de lessen zijn dat je werkt aan je conditie en kracht, je verbrandt in korte tijd veel calorieën, je traint je billen, benen en rug tegelijk, vergroot je longinhoud en versterkt je hart- en bloedvaten.


Als ze roept dat dit de laatste set was worden we uitgenodigd om naar de matten te lopen. We krijgen nog 8 sessies van 20 seconden voor de buikspieren cadeau. Daarna gaan we op de mat zitten en krijgen we de opdracht om in kleermakerszit te gaan zitten en gaan we letten op de ademhaling. Dit geeft samen met de muziek een rustgevend gevoel na een intensieve training. De les zit er op, Daphne gaat iedereen af en geeft iedereen een hand en complimenteert ze met het harde werken tijdens deze energieke work out. Je lichaam voelt voldaan en energiek na de training. Met een trots gevoel loop jij binnen 50 minuten de Kickfit studio uit.


Wil je kennismaken met Health Club Kickfit dan is het mogelijk om hier een losse kennismakingsles te kopen. Het is ook mogelijk om een strippenkaart te kopen of om een lidmaatschap af te sluiten. Nadat je een groepsles via de Kickfit-app hebt geboekt, ontvang je een bevestigingsmail met daarin meer informatie. Mocht je Health Club Kickfit voor de eerste keer gaan bezoeken, dan is het belangrijk om op zijn minst 10 minuten voorafgaand de groepsles aanwezig te zijn. Zij hebben dan ruim de tijd om jou te verwelkomen en wegwijs te maken binnen de sportclub. Een musthave voor elke (beginnende) sportieveling die zichzelf wil uitdagen in een fijne omgeving!

Hopelijk tot snel bij de leukste sportclub van Breda!