Experienceblog kleurbehandeling bij Indulge Cuts & Colours

Vandaag zijn we uitgenodigd door de eigenaresses Trista & Lianne bij kapsalon Indulge cuts & colours in hartje Etten-Leur voor een uitgebreide kleurbehandeling. Bij Indulge draait alles om kwaliteit en aandacht. De perfecte haircut, kleuring, styling of een intense boost van beschadigd haar, zij brengen je haar in topconditie! Wij gaan genieten van deze behandeling. 

(foto: Trista: links op de foto, Lianne:in het midden. Daarnaast het fantastische team van Indulge) 

Waar bij menig kapperszaak direct wordt gehandeld, kijken ze bij Indulge eerst aandachtig naar je haar(kwaliteit). Hoe is de structuur? Welke behandelingen heb je hiervoor gehad? En passen jouw wensen bij het behouden van de kwaliteit van je haar? Dit meten ze onder andere door een elastico test af te nemen. Met water en pull technieken wordt er op verschillende plekken gekeken naar de elasticiteit van je haar. Dit zegt namelijk veel over de gezondheid van je lokken. Vervolgens is de vraag: wat is er nodig is om je haar in balans te brengen? Een mooi en betrouwbaar begin van jouw beautymoment dus.

Met een heerlijke cappuccino, een glaasje water en een lekker chocolaatje nemen we plaats in de comfortabele kapperstoel. We hebben besloten om voor een blonde balayage te gaan. Highlights zijn nu niet handig, in verband met de ietwat beschadigde onderkant en daarom kiezen we voor een mooi alternatief. We zijn ontzettend blij dat hier eerlijk naar mijn haar wordt gekeken. Zo heb je een mooi én gezond kapsel.

Met het product van Maxeli worden de balayage lokken ingezet. Indulge werkt alleen met hoge kwaliteitsproducten en is gespecialiseerd in verschillende behandelingen. Denk hierbij aan: greath lengths (extensions), keratine, olaplex en kleurbehandelingen. Het vakmanschap is dan ook duidelijk te merken in deze kapperszaak. Het team werkt professioneel, heeft veel kennis in huis en adviseert je goed over verschillende producten.  

Eén van de favoriete lijnen van Lianne is ‘Fuente’. Dit is een dierproefvrij merk dat gebaseerd is op veganistische en organische ingrediënten, wat zorgt voor een natuurlijke balans. Een echte aanrader voor mij, want mijn haar heeft behoorlijk wat proteïne tekort. Maar eerst: de balayage inzetten.

De blonde stroken bij balayage worden niet ingepakt in folie, maar ’free hand’ geblondeerd. Dit wordt zeer nauwkeurig gedaan en geeft veel vertrouwen. De kleur moet ongeveer een half uur intrekken, dus we hebben tijd om even bij te kletsen onder het genot van een kopje koffie. Ben je alleen? Dan kun je heerlijk genieten van je me-time door bijvoorbeeld een van de nieuwste tijdschriften te lezen. Het team van Lianne is erg vriendelijk en zorgt ervoor dat je je gauw op je gemak voelt.


Elke behandeling bij Indulge is inclusief wassen en: een hoofdhuidmassage! Heerlijk ontspannen in de relaxzone. Niet alleen je hoofdhuid wordt gemasseerd, je krijgt tegelijkertijd ook een fijne massage in je rug door de massagestoel waar je in ligt. Lekker met de voetjes omhoog dus en optimaal genieten. Dat geldt ook voor je haar. Want met een zeer effectieve toner om direct de gele kleur eruit te halen, krijgt mijn haar meteen een boost voor extra glans. 

Daarna volgt een voedende proteine shampoo, een heerlijk masker en een zachte conditioner. Dat samen met de massage zorgt voor een echt beautymoment. Een kado’tje aan jezelf. Veel meer dan alleen even wassen en knippen. Dat verdient toch iedereen?

Na de uitgebreide wasbehandeling beginnen we met knippen, föhnen en stylen. We kijken samen naar mijn haarlijnen, wat het gewenste model is en de puntjes worden netjes bijgeknipt. Hierbij worden er verschillende producten gebruikt om het haar te voeden, te verzorgen en te beschermen. Vervolgens wordt het haar in model geföhnt en afgetopt met een mooie krultechniek. Met grote krulborstels worden er grove krullen ingezet, die daarna in een natuurlijke vorm naar beneden vallen. De balayage is subtiel en mooi aanwezig, waardoor het een hele natuurlijke, frisse, nieuwe zomercoupe wordt.
We zijn er ontzettend blij mee!

Na de behandeling worden we nog verrast met een gratis ’come back’ afspraak. Dit houdt in dat je binnen vier weken na je behandeling terug mag komen voor een touch-up. Mocht je thuis dus nog ergens ontevreden over zijn, of je had het toch net iets anders gezien achteraf, dan denkt Indulge met je mee. Lianne:‘‘Wij willen onze klanten echt in de watten leggen. Ook vinden we het belangrijk dat ze thuis nog tevreden zijn met het nieuwe kapsel of de behandeling. Daarom bieden we altijd de mogelijkheid om nog een keer terug te komen. Dat vinden we eigenlijk heel normaal om te doen. Dat mogen klanten ook verwachten van ons.’ Als kers op de taart krijgen we als nieuwe klant nog eens €10 euro tegoed op de volgende behandeling. Als dat geen nazorg is!
Wil jij ook een heerlijke behandeling bij Indulge? Maak hier een afspraak

Werken bij Indulge
Bij Indulge zijn ze op zoek naar een enthousiaste hairstylist die het professionele team komt versterken. Je bent gepassioneerd over het vak en hebt een diepgaande interesse in de nieuwste trends en technieken in de kapperswereld. Lees hier verder om te soliciteren