Experienceblog: Personal training bij Back 2 the gym

Vandaag zijn we uitgenodigd voor een Personal Training bij Back 2 the gym. Voor wie het nog niet kent, dit is het grootste recreatieve sportcentrum in Breda voor groepslessen met meerdere vechtsporten onder één dak. Daarbij bieden zij ook BBB en H.I.I.T. lessen aan. Bij Back 2 the gym is iedereen welkom!


Bij binnenkomst worden we enthousiast ontvangen door Sjimmy en Chessy. Ik krijg een korte uitleg over de training die ik vandaag ga volgen. We starten met een warming up en nemen tijdens deze personal training een aantal oefeningen door die zowel bij de BBB trainingen en H.I.I.T. lessen aan bod komen. Op die manier maak ik gelijk kennis met het brede lesaanbod dat Back 2 the gym te bieden heeft. Chessy vertelt enthousiast over de trainingen bij Back 2 the gym, zelf geeft ze personal trainingen, H.I.I.T., BBB en een aantal kickbokstrainingen.

H.I.I.T. staat voor high intensity interval training. Het idee van H.I.I.T. is dat je in een korte tijdsduur een intensieve inspanning levert. We starten eerst met drie rondes van drie oefeningen. Elke oefening duurt 30 seconden en daarna heb ik even rust. We starten met een 'squat and press', dit is een variatie op de normale squat waarbij je een slam ball telkens naar beneden gooit om er meer kracht uit te halen. Vervolgens gaan we door met de touwen en eindigen we met een wallsit, een pittig maar goed begin! 

Na deze H.I.I.T. ronde is het tijd voor de oefeningen uit de BBB training. BBB staat voor buik, billen, benen en dat is zeker te merken! Ook deze oefeningen voeren we uit in drie verschillende rondes. We beginnen met een oefening voor de billen, ik mag op de grond gaan liggen en moet met mijn voet/kuiten de bal naar boven en beneden bewegen via de muur. 


Daarna gaan we verder met de squat sit-up, de naam zegt het al dit is een combinatie van een squat en een sit-up waarbij je op je knieën op de grond zit. We sluiten de ronde af met een glute bridge. Dit is één van de beste oefeningen voor sterke en ronde billen. Het is makkelijk uit te voeren, maar zeker goed te voelen! Chessy is een ontzettend fijne coach en zorgt ervoor dat ik alle drie de rondes goed kan uitvoeren en niet opgeef! 


Na de H.I.I.T. en de BBB oefeningen is het tijd om te gaan kickboksen. Zelf kickboks ik al een tijdje en vind ik dit dan ook het leukste onderdeel van de training. Daarbij starten we met een stukje conditie waarbij ik zo veel mogelijk tegen de bokszak moet slaan en ervoor moet zorgen dat de bokszak "scheef" blijft hangen. Een mooie uitdaging! 

Verder maken we een aantal mooie combinaties waarbij de verschillende bokstechnieken aan bod komen waaronder hoeken, directe stoten en een aantal traptechnieken. In dit onderdeel van de training komt zowel kracht als conditie aan bod. Chessy geeft mij goede feedback en zorgt ervoor dat ik het uiterste uit de training haal. Ze gebruikt precies de juiste woorden om mij te blijven motiveren en te laten vechten voor het uiterste. 

Na de training beginnen we met de welverdiende (al zeg ik het zelf) cooling down. Hierbij rekken we de spieren even goed op en laten we het lichaam na een pittige training tot rust komen. Chessy, bedankt voor deze personal training en bedankt voor de nodige spierpijn! 

Ben jij nieuwsgierig geworden naar alle mogelijkheden bij Back 2 the gym? Neem dan zeker eens contact met ze op. Juist in deze gekke tijd is het goed om voor jezelf te zorgen en een fit lichaam gaat hier zeker aan bijdragen. Uiteraard houdt Back 2 the gym rekening met de maatregelen van het RIVM en kun je hier op een sportieve, verantwoorde manier sporten.