Experienceblog: Mesotherapie bij Puur Huidinstituut in Oosterhout

Voor een uitgebreid verwen moment voor mijzelf heb ik bedacht naar Puur Huidinstituut te gaan in Oosterhout en  de mesotherapie te ondergaan. Ik kies deze behandeling omdat mijn ouder wordende huid deze goed kan gebruiken. 


De Mesotherapie wordt met veel succes toegepast in de strijd tegen huidveroudering. Ik heb gelezen dat het je huidbeeld verbetert en helpt rimpels te vervagen. Door het toedienen van kleine injecties in de huid worden werkzame stoffen ingebracht. De stoffen worden relatief oppervlakkig ingespoten. Bij binnenkomst ontvangt Marijn, de schoonheidsspecialiste, mij op een vriendelijke en warme manier. Ik krijg gelijk een goed gevoel en ervaar dat ik in goede handen ben. Het interieur is prachtig en straalt professionaliteit, rust en schoonheid uit.

Voordat de behandeling wordt gestart, legt Marijn mij stap voor stap uit wat zij allemaal gaat uitvoeren vanochtend. Zij doet dit professioneel, op een fijne en begrijpelijke manier tijdens het intake gesprek. Ik kan de controle loslaten. Ik neem plaats in de verwarmde behandelstoel en word ook nog warm gehouden door een deken. De stoel in ligstand, totale overgave, heerlijk!

Er wordt gestart met een dubbele reiniging van de huid. Mijn huid wordt hierna ontvet en klaar gemaakt voor de intensieve resurfacing (peeling). Voor nu alleen nog maar ontspanning. Tijd om de resurfacing (peeling) aan te brengen in twee lagen. Dit zorgt niet alleen voor het verwijderen van dode huidcellen, maar het brengt ook een heleboel actieve werkstoffen in mijn huid geeft Marijn aan. Marijn legt mij van tevoren uit dat dit kan gaan prikken. Ze vraagt op een schaal van 0 tot 10 hoeveel het prikt, het voelt als 3-4. Het valt erg mee. Om wat verkoeling te geven blaast zij met een ventilator over mijn gezicht, erg prettig. 

Tijdens de behandeling controleert Marijn mijn huid op onzuiverheden, gerstekorrels of andere plekjes in en op de huid. Dat had ik niet verwacht en ik ben er erg blij mee. 

De Mesotherapie gaat beginnen. De prikjes zijn zo minimaal dat ik ze bijna niet voel. Marijn bereidt mij goed voor op de behandeling. Ze legt alles goed uit en stelt mij gerust. Dat zorgt ervoor dat ik mij op mijn gemak voel. Deze stap in de behandeling neemt even wat tijd in beslag. 

Ik krijg als laatste een peptide masker en mag even rustig blijven liggen. Na een paar minuten wordt het masker verwijderd en de dagverzorging aangebracht. Omdat ik vanmiddag nog een vergadering heb, brengt Marijn make up aan. Wat een service! Ik ben klaar en zie nu al resultaat van de Mesotherapie. Mijn huid ziet er rustiger uit, minder lijntjes zijn zichtbaar. Daar was het om te doen!

Ik mag nog even genieten van een hapje en een drankje. 

Marijn geeft mij uitgebreid advies over mogelijke verzorgende thuisproducten. Ik begrijp helemaal waarom zij mij de lijn van PH formula A.g.e. aanbeveelt. Ze kan goed uitleggen wat welk product voor mij kan betekenen. Ik was gelijk enthousiast en heb het pakket gekocht. De dagen erna zie ik dat de behandeling mijn huid erg goed heeft gedaan. Mijn huid ziet er verzorgd en ontspannen uit (lees minder rimpels/lijntje). Het resultaat is erg bevredigend. De verzorgingsproducten dragen ook bij dat mij huid er verzorgder uitziet. Ik kan niet anders zeggen dan dat Puur en Marijn mij ervan overtuigd hebben vaker langs te gaan om de behandeling te herhalen.