Familievoorstelling de Troostprijs van de Stilte tijdens BRIK festival

Dansgezelschap de Stilte presenteert op 10 juni 2022 om 19:30 de familievoorstelling de Troostprijs in het Chassé Theater in Breda. De voorstelling is onderdeel van het BRIK Kinderfestival. De Troostprijs is een dansvoorstelling voor kinderen vanaf 7 jaar met live muziek op piano en viool gecomponeerd door Martin Fondse (Componist des Vaderlands). 

De andere kant van de medaille Met 4 dansers, een piano, viool en zang vieren we, ver verwijderd van sterren en planeten, de beperkte houdbaarheid van eeuwige roem in een choreografie van Jack Timmermans. Met Martin Fondse (compositie en toetsen), Vera van der Bie (viool) en Margriet Sjoerdsma (zang). Als we kijken naar de sterren aan de hemel, zijn mensen klein en onbelangrijk. Dat kan niet! Dus maken we van onszelf sterren. 

We houden toespraken, we maken erepodia. We slaan elkaar op de schouders en belonen elkaar met prijzen. We benoemen onszelf tot winnaars. We delen lintjes uit, medailles, bekers. We bouwen prijzenkasten tot aan het plafond onder het motto ‘The sky is the limit’. We vergelijken, willen ons onderscheiden en gaan de strijd aan met elkaar. En toch.... En toch zijn en blijven we nietige wezens in een overweldigend universum. Elke prijs is een troostprijs. 

Humor en relativeringsvermogen maken van de Troostprijs een ode aan de menselijke maat. De kleinste mens ooit was 54 centimeter, de langste mens 2 meter 72. Van de maan af gezien even lang. 

 

Over het BRIK festival
BRIK werd in 2011 geïnitieerd door de Stilte. Dat wilde graag de allermooiste voorstellingen die het tegenkwam op zijn internationale tours delen met het jonge en oudere publiek in zijn thuisstad. Want wat is er mooier dan kinderen en volwassenen over de hele wereld te laten reizen in een week, zonder Breda zelfs maar te hoeven verlaten? 

Van woensdag 8 tot en met zondag 12 juni ontvangen we u graag in Breda voor vijf dagen vol spannende, ontroerende en inspirerende verhalen, verteld door gezelschappen uit Nederland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en Engeland. Voor meer informatie kijk op brikfestival.nl.

Over de Stilte
De stilte danst! Voor en met kinderen. Voorstellingen op school, in kleine en grote zalen van theaters. Voor dreumesen, peuters, kleuters, kinderen, adolescenten, ouders, grootouders. 

Vanuit Breda vliegen we uit over de hele wereld. Met om en nabij 1.750 activiteiten per jaar richten we ons speciaal op het ontwikkelen en uitvoeren van producties voor kinderen. Dankzij de gelaagdheid zijn onze voorstellingen geschikt voor alle leeftijden. 

Vanuit Breda vliegen we uit over de hele wereld. Met om en nabij 1.750 activiteiten per jaar richten we ons speciaal op het ontwikkelen en uitvoeren van producties voor kinderen. Dankzij de gelaagdheid zijn onze voorstellingen geschikt voor alle leeftijden.

De Stilte wil met meerduidige voorstellingen en dansactiviteiten, die de verbeelding prikkelen, de speelse leerdrift van kinderen stimuleren en hun artistieke vermogens aanjagen. Door het spel leert een kind met hart en ziel zijn wereld kennen en zich te positioneren in een overdonderende samenleving. Spel is de tegenhanger van de alledaagsheid: het persoonlijke oefenterrein van het kind. In het spel ontmoet het kind de wereld vanuit zijn condities en in zijn formaat. Het gezelschap telt 12 dansers en presenteert jaarlijks 200 voorstellingen, 450 dansduetten en 1.100 workshops.