Beleef een onvergetelijke zomer in Breda - alle festivals op een rijtje!

Beleef een onvergetelijke festivalzomer in Breda! Voel de magie van warme zwoele avonden, omringd door de energie van bruisende festivals. Geniet van betoverende muziek, heerlijk eten en veel creativiteit. Dans, lach en proef de zomerse sfeer in ons mooie Breda. In dit lijstje hebben we alle festivals voor je op een rijtje gezet! Nog meer evenementen zien, check dan onze agenda

Brand Parkies - 12 T/M 16 augustus

Brand Parkies is een gratis festival dat van 12 juli tot en met 16 augustus elke dinsdag in het Valkenbergpark georganiseerd wordt. Heerlijk op een kleedje picknicken of dansen voor het podium! 

ZONNIG - JUNI T/M AUGUSTUS

Elke zondag organiseert XXL events een heerlijk mini-festival buiten bij STRND. Zonnige drankjes, mooie mensen en heerlijke beats van de DJ's! 

PIER PARADE - 16 JULI

De eerste editie van de Pier Parade vond plaats op zaterdag 15 juli 2022 en was een dag om nooit te vergeten. Pier Parade is voor iedereen die van dezelfde dingen houdt als wij: skateboarden, muziek, gezelligheid en verrassingen. Of je nu een diehard skateboarder bent, of dat de zijlijn jouw perfecte spot is, dit evenement wil je niet missen. 


de SILENT MUZIEKBINGO - 16 JULi 

Misschien geen volwaardig festival, maar wel op z'n minst net zo leuk! Tijdens de Tropical Party zet Antonia de boek weer op z'n kop aan de Havermarkt.

FREE YOUR MIND FESTIVAL MET TRYM - 22 juli

Op 22 juli komt Free Your Mind TRYM Festival naar Breepark! Op 22 juli wordt een mega evenement georganiseerd in samenwerking met Trym. De Franse dj is momenteel één van de snelst groeiende techno dj’s in de scene en heeft een grote groep fans in heel Europa!

breda in concert - 23 juli

22 juli is het zo ver. Breda in Concert bestaat 10 jaar en dat vieren zij groots met bekende namen zoals Snollebollekes, John West en many more! Breda in Concert is hét grootste Nederlandstalige concert van Brabant. Op 22 juli barst het feest los op het Chasséveld in Breda!

BIERGARTEN - 28 & 29 JULI

Pak de agenda’s er maar bij want Biergarten Breda keert 28 & 29 juli met haar Bierfestival terug op dé industriële hotspot van Brabant: BRACK! Maak je klaar voor een lang weekend vol met de allerlekkerste bieren, heerlijk eten, muziek en al je favoriete mensen om je heen! Het mooiste van alles? Entree = helemaal gratis!

REBL CITY FESTIVAL - 29 juli

Outsiders en The Darkraver slaan de handen ineen voor en episch REBL City Festival op 29 juli op het Breepark in Breda! Outsiders die recent ahoy uitverkocht met het “het slechtste idee van nederland” en steve sweet aka the darkraver presenteren op zaterdag 29 juli rebl city festival.

TRAILERFEST - 12 AUGUSTUS

Vaak is de camping van een festival veel gezelliger dan het festivalterrein zelf. En dát is precies waar Trailerfest om gaat. Zwerf van caravan naar caravan of van podium naar podium: een festival als dit heb je nog nooit eerder meegemaakt!

HAVENFEESTEN BREDA - 18 AUGUSTUS

De Havenfeesten komen terug! De havenfeesten worden georganiseerd door de ondernemers aan de haven. Drie dagen lang kun je genieten van live muziek en DJ's.

TRANEN VAN VAN COOTH - 26 AUGUSTUS

De tranen zijn weer terug. Op zaterdag 26 augustus is het levenslied festival Tranen van Van Cooth terug met haar 19e editie. Het kruispunt voor MEZZ staat volledig in het teken van bekende Nederlandstalige artiesten en opkomend talent. In de Bredase binnenstad zijn rondtrekkende koren te vinden. Geniet van Hollandse gezelligheid met de Tranen van Van Cooth!

LOST MEMORIES FESTIVAL - 26 AUGUSTUS

Op 26 augustus komt Lost Memories Festival naar Breepark! Hét festival voor de early rave liefhebbers onder ons. Wij gaan het 10-jarige bestaan van Lost Memories op spectaculaire wijze vieren!

DUIKBOOT - 26 AUGUSTUS

Duikboot bestaat dit jaar 10 jaar en openen op 26 augustus de festival gates to paradise aan de Asterdplas in Breda. Vier muziek area's, spannende hoekjes, creatief programma, Silent Disco én het kabbelende water van onze Asterdplas is er niets lekkerder dan jouw zomer hier af te sluiten.

BREWDA- 26 AUGUSTUS

Brouwerij Frontaal organiseert op 2 september BREWDA op het Faam trein in Breda; een bier brouwerij festival met Nationale en internationale brouwers hun heerlijkste bieren presenteren en tappen. Geniet van foodtrucks, de gekste en lekkerste bieren en vooral de heerlijke sfeer op het terrein. Beer for Thought!

HARTJE GINNEKEN - 9 SEPTEMBER

Hartje Ginneken komt terug voor haar jubileum editie!  Ook dit jaar is er een line-up die het Schoolakkerplein op z’n grondvesten zal doen trillen. Met onder andere Belle Perez, Gerard Joling, Xander de Buisonje, Ruth Jacott, Samatha Steenwijk en Danny de Munk. Kortom; dit wordt een heerlijk feest in Hartje Ginneken!

DREAM VILLAGE - 9 & 10 SEPTEMBER

Dreamvillage is dit jaar terug met 2 dagen genieten op de beste muziek van nationale en internationale bodem. Op zaterdag 9 september en zondag 10 september barst het feestweekend los op het terrein in Lage Aard. Dreamvillage weekend is de perfecte manier om jouw festival zomer af te sluiten!

BREDA BARST - 15 SEPTEMBER

Ieder jaar in het 3e weekend van september strijkt Breda Barst neer in Park Valkenberg. Met hulp van zo’n 250 vrijwilligers zetten we daar 2 dagen vol pop, rock, metal, punk, elektro, hiphop, dance en theater neer. Een mooie mix van regionaal en lokaal talent en gevestigde artiesten.

Staat jouw festival er nog niet bij of wil je jouw festival extra promoten? Neem dan snel contact met ons op via info@stappen-shoppen.nl!