Opening Ellis Gourmet Burger

Ellis Gourmet Burger opende gisteren haar deuren aan de Halstraat in Breda. Traditiegetrouw serveerde het restaurant gratis hamburgers voor de opening. Dit resulteerde in een lange rij op de rode loper, die tot de Barones werd uitgerold. Uiteraard waren onze foodies, met de nachtburgemeester, ook uitgenodigd om de eerste hamburgers te proeven. 

My idea of a balanced diet is a hamburger in each hand

Ellis Gourmet Burger is gevestigd aan de Halstraat nummer 1 en grenst aan de Grote Markt en St. Janstraat. Buiten hebben ze een groot terras waar je gezellig kunt zitten. De zaak heeft een warme en gezellige uitstraling en je kunt zowel beneden als boven zitten.  

Ellis Gourmet Burger is, zoals de naam doet vermoeden, een hamburgerrestaurant. Echter tillen ze de hamburger hier naar een hoger niveau, door uitsluitend met de beste producten te werken en recepten te ontwikkelen met sterrenchefs! Duur zijn de burgers niet. Een classic burger krijg je al voor 8 euro. Daarnaast kun je kiezen voor een side dish.

Er staan 11 hamburgers op de kaart, waaronder ook drie vegetarische varianten. Onze foodies gingen voor de vier "Classic Gourmet Burgers"; classic, cheese, Ellis special bacon en Funky Chicken. 

Alle burgers waren rijkelijk belegd en torenden hoog uit boven het bord; een genot om naar te kijken en zeker om te proeven! In plaats van een kipburger krijg je bij de Funky Chicken een echt stuk kipfilet, wat naar onze mening veel lekkerder is. De hamburgers zijn lekker dik en super mals. Dat in combinatie met de pure en verse ingrediënten maakt een verdomd lekkere burger, probeer het zelf! Wij komen in ieder geval snel weer terug om de signature burgers te proberen :)

Funky Chicken

Ellis Special - Bacon

Classic

Cheese