Foodblog: shared dining bij de Botanist

In de avond bevinden we ons bij de Botanist in Breda, een gezellig restaurant gelegen aan de Tolbrugstraat en prachtig gelegen aan de singels van Breda. Bij de Botanist kun je genieten van heerlijke shared dining, vergezeld van verrukkelijke cocktails. Je hebt de keuze uit diverse keukens, variërend van Aziatisch tot Latijns-Amerikaans en van Mediterraans tot Afrikaans. In de zomer kun je hier heerlijk genieten aan het water met een uitzicht op de singels van Breda. 

We beginnen de avond met drie heerlijke voorgerechten. Als eerste proeven we de wasabi-kroepoek met tartaar van tonijn, furikake en wasabi-mayonaise. Het is een smaakexplosie die de smaakpapillen wakker schudt. Daarna volgt de ceviche van zeebaars met paarse aardappel, palmhart, rode ui en granaatappel. Een verfijnde combinatie van zeevruchten en verse ingrediënten. Het derde gerecht, het Naanbrood met Muhammara, feta, pijnboompitten, granaatappel en olijfolie, is een ware traktatie. Hiernaast drinken wij een overheerlijke en frisse Pinot grigio.

 Wat de Botanist zo uniek maakt, is het concept van shared dining. We kunnen gerechtjes met elkaar delen en genieten van een scala aan smaken uit verschillende keukens: Mediterraans, Latijns-Amerikaans, Scandinavisch en Midden-Oosters. 

Voor het hoofdgerecht laten we ons verrassen door de smaken van de Salmon con Chile y Miel, een zalmgerecht met een glazuur van honing en een mangosalade met een kick van chili. Daarnaast genieten we van de Korean Chicken, een Midden-Oosters recept van sappige kippendij met noedelsalade, kimchi en sesam. Voor de vegetariërs is er de Taco Vegetariano, met BBQ-pulled mushrooms, quacamole, pickled rode ui en tabasco popcorn. Een feest voor de smaakpapillen, zelfs zonder vlees of vis!

Na het hoofdgerecht verfrissen we ons gehemelte met een heerlijke Pornstar Martini en een Tiki Plantaro. De Pornstar Martini is ongetwijfeld de beste die we ooit hebben geproefd, maar de Tiki Plantaro verrast ons met zijn krachtige smaken van Pineapple Plantation Rum, Amaro, Bulleit Bourbon, limoensap, ananassap, kaneelsiroop en Angostura bitters. Vanaf ons tafeltje hebben we goed zicht op de barman die de cocktails bereidt.

Het nagerecht is een ware traktatie in de vorm van het Granddessert. Dit feestelijke gerecht, ideaal om te delen, bestaat uit drie overheerlijke desserts. Van de gepocheerde peer tot de vegan carrot cake en de zoete taco gevuld met melkchocolade mousse. En laten we de churros gevuld met warme chocolade niet vergeten, een perfecte afsluiting!

De bediening verdient lof, ze zijn attent en vriendelijk bij elke gang en blijven ons verwennen. Een speciale vermelding gaat uit naar de barman, wiens cocktails onze avond compleet hebben gemaakt. We beloven zeker terug te komen om opnieuw te genieten van de heerlijke gerechten en de gezellige sfeer die de Botanist te bieden heeft. Wil jij ook deze ervaring beleven? Reserveer dan snel jouw tafel en laat je verrassen door de heerlijke gerechten van de Botanist!